miercuri 15 august 2018 2:43 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi
Adpres Market

Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi

AdpresFM - Radio Online Stations  

Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi
Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi

Roşia este un super-aliment care ar trebui mâncat cât mai des de majoritatea oamenilor. Specialiștii numesc roșia “aliment funcțional”, adică un aliment care face mai mult decât să furnizeze nutrienți de bază. Ea previne boli cronice, dar oferă și alte beneficii pentru sănătate, ca urmare a fitochimicalelor cum ar fi licopenul. O roșie medie (aproximativ 123 grame) furnizează 22 de calorii, 0 grame de grăsimi, 5 grame de carbohidrați (dintre care 1 gram de fibre și 3 grame de zahăr) și 1 gram de proteine.


Iată câteva beneficii ale roșiilor pentru organism:

Previn cancerul
Sursă de antioxidanți puternici, precum vitaminele A, C și licopenul, roșiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au arătat că roșiile previn cancerul de prostată, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin și de esofag.

Mențîn pielea sănătoasă
Betacarotenul care este găsit și în morcovi, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din roșii face pielea mai puțin sensibilă la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale apariției ridurilor.

De asemenea, colagenul, sistemul de sprijin al pielii, este dependent de vitamina C, un alt antioxidant care previne daunele cauzate de soare, poluare, care previne ridurile și îmbunătățește textura.

Oase puternice
Calciul și vitamina C din roșii, ambele sunt foarte bune pentru repararea și consolidarea oaselor. Lipsa de licopen din dieta unei femei aflate la menopauza este strâns legată de apariția osteoporozei. Licopenul se pare că îmbunătățește masă osoasă, de aceea consumul de roșii este o modalitate foarte bună de a lupta împotriva osteoporozei.

Reglează tensiunea arterială
Un aport scăzut de sodiu este esențial pentru scăderea tensiunii arteriale, dar la fel de important este și creșterea aportului de potasiu, mineral care ajută vasodilataţia.

Păstrează inima sănătoasă și previn bolile cardiovasculare
Conținutul de fibre, potasiu, vitamina C și colină din roșii, toate ajută la păstrarea sănătății inimii. Acestea ajută la scăderea colesterolului. Astfel, incluzând roșiile în dietă poți preveni atacul de cord, dar și accidentul vascular cerebral.

Reglează zahărul în sânge
Roșiile sunt o sursă de crom, acesta ajutând la reglarea zahărului din sânge. De asemenea, și fibrele au același efect.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com