Retete Culinare

Cea mai fină plăcintă cu mere. O minune de post!

Plăcinta cu mere este incredibil de moale și fină, fiind umplută cu o compoziție aromată și suculentă. Rețeta ei este simplă și ieftină. Plăcinta de prepară rapid, din cele mai disponibile ingrediente. Dar vă asigurăm că ea va fi pe placul tuturor: nu numai al celor care postesc!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-120 ml de apă fiartă și răcită;

-50 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-350-360 g de făină;

-10 g de praf de copt;

-100 g de zahăr;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru umplutură:

-650 g de mere dulci-acrișoare (deja curățate);

-50 g de zahăr (sau după gust);

-o lingură rasă de amidon de cartofi.

Altele: zahăr pudră + scorțișoară măcinată — pentru decor (opțional).

Din aceste ingrediente noi am obținut o plăcintă cu dimensiunile de 24 x 32 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și cotoare. Dați-le prin răzătoarea mare și puneți-le într-un bol adânc.

2.Adăugați zahărul. Amestecați.

3.Puneți merele combinate cu zahărul pe o tigaie încinsă. Amestecând frecvent, gătiți-le pe foc mic, până când se va evapora tot sucul eliberat de ele (durează aproximativ 10 minute). Apoi luați-le de pe foc și lăsați-le să se răcească.

4.Adăugați amidonul în merele răcite. Amestecați până la omogenizare.

5.Pregătiți aluatul: turnați apa într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Amestecați.

6.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați.

7.Adăugați treptat făina cernută și praful de copt. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

8.Modelați plăcinta: divizați aluatul obținut în 2 părți aproximativ egale.

9.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți prima bucată de aluat într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de circa 3 mm. Transferați-l cu ajutorul sucitorului pe tava tapetată cu hârtie de copt și uniformizați-i marginile cu ajutorul unei raclete.

10.Răspândiți uniform umplutura pe blat, lăsându-i marginile libere (circa 5 mm).

11.Procedând similar, întindeți cea de-a doua bucată de aluat. Acoperiți umplutura cu blatul rezultat.

12.Lipiți marginile blaturilor, sigilând umplutura. Uniformizați marginile plăcintei cu racleta și înțepați-i suprafața cu furculița, ca să nu se umfle în timpul coacerii.

13.Coaceți plăcinta timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

14.Lăsați-o să se răcească complet pe grătar.

15.Apoi tăiați-o în bucățele. Presărați-le cu zahăr pudră combinat cu scorțișoară măcinată.

16.Serviți plăcinta cu mere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi! Post ușor!

The post Cea mai fină plăcintă cu mere. O minune de post! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Powered by WPeMatico



LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.