miercuri 15 august 2018 8:31 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Cei care iau MITĂ în numele altei persoane SCAPĂ de închisoare! Propunerea deputaților Cătălin Rădulescu şi Andreea Cosma a trecut TACIT la Senat
Adpres Market

Cei care iau MITĂ în numele altei persoane SCAPĂ de închisoare! Propunerea deputaților Cătălin Rădulescu şi Andreea Cosma a trecut TACIT la Senat

AdpresFM - Radio Online Stations  


Senatul a adoptat marţi tacit un proiect de modificare a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, printre care deputaţii Cătălin Rădulescu şi Andreea Cosma.

Potrivit iniţiatorilor, articolul 12 din legea 78/2000 se modifică astfel: „(1) Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine, de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite: a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale; b) folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

De asemenea, Rădulescu defineşte operaţiunile financiare ca fiind cele care “antrenează circulaţia de capital, operaţiuni de bancă, de schimb valutar sau de credit, operaţiuni de plasament, în burse, în asigurări, în plasament mutual ori privitor la conturile bancare şi cele asimilate acestora, tranzacţii comerciale interne şi internaţionale. Pentru a fi efectuate ca acte de comerţ, operaţiunile financiare trebuie să constituie un act de speculă sau o acţiune de intermediere în circulaţia bunurilor, făcută în mod organizat”.

În forma iniţială a legii este sintagma “pentru sine sau pentru altul de bani”, astfel că în propunerea de modificare a fost eliminată sintagma „pentru altul”, scrie news.ro.

Articolul Cei care iau MITĂ în numele altei persoane SCAPĂ de închisoare! Propunerea deputaților Cătălin Rădulescu şi Andreea Cosma a trecut TACIT la Senat apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com