Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața

Toți românii născuți înainte de anul 1990 trebuie să-și facă urgent anumite analize. Este avertismentul profesorului doctor Adrian Streinu Cercel. Șeful Institutului Matei Balș din București a transmis un mesaj care trebuie luat în serios, dar care a pus pe jar mulți cetățeni.

Mai exact, renumitul profesor a spus că românii născuți înainte de anul 1990 trebuie să-și facă urgent anumite analize , tocmai pentru a nu suferi complicații mai târziu.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, a fost declarația îngrijorătoare a prof. dr. Adrian Streinu Cercel, potrivit doctorulzilei.ro.

Românii nu s-au testat pentru HIV

Ministerul Sănătății a efectuat un studiu care a arătat că au fost făcute 37.500 de teste în rândul populației care prezentau factori de risc pentru aceste infecții.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a adăugat Streinu Cercel.

Testarea HIV este gratuită

Testarea HIV se face gratuit în centrele Direcțiilor de Sănătate Publică județene și în toate maternitățile, fără să fie nevoie de trimitere de la medicul de familie. Analiza e recomandată o dată pe an.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.