Actualitate

Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei: 16 morți

În Canada a avut loc, duminică, cel mai grav atac armat din istoria modernă a țării. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni într-o provincie din estul țării, notează digi24.ro.

Cel mai grav atac armat din

Pe parcursul a 12 ore, atacatorul a mers în mai multe locuri unde a deschis focul. Ucigașul a fost identificat drept un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani. Deocamdată nu se cunosc motivele sale, dar nu sunt indicii că ar fi de natură teroristă. Bărbatul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

„În urma mai multor apeluri la 911, poliția federală canadiană a pornit către o adresă din Portapique, comitatul Colchester. Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică. Am securizat zona și am pornit în căutarea suspectului. Căutările inițiale au condus către mai multe locații, inclusiv unele care erau incendiate. Căutarea s-a încheiat după localizarea suspectului. Pot confirma că este decedat”, a spus Chris Leather, ofițer al Poliției din Nova Scotia, potrivit digi24.ro.

La un moment dat în decursul serii pare să fi purtat parțial o uniformă de poliție. Conducea o mașină făcută să semene cu una a poliției federale canadiene. Poliția nu a stabilit deocamdată motivul atacului, dar a sugerat că faptele ar fi fost premeditate și că Wortman a acționat singur.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.