Actualitate

Cel puțin 56 de morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren în sud-estul Braziliei

Inundaţiile devastatoare şi alunecările de teren au provocat moartea a cel puţin 56 de persoane în sud-estul Braziliei, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de agenţia naţională de presă Agencia Brasil, relatează dpa.

În statul Minas Gerais şi-au pierdut viaţa 47 de persoane, în timp ce în statul vecin Espirito Santo nouă persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, potrivit informaţiilor oferite de oficiali brazilieni. Bilanţul precedent se referea la cel puţin 44 de morţi.

Aproape 30.000 de persoane din cele două state au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele de săptămâna trecută. În 101 oraşe şi comunităţi din Minas Gerais, inclusiv în capitala Belo Horizonte, a fost declarată stare de urgenţă.

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia (Inmet), cele mai abundente ploi din ultimii 110 ani s-au înregistrat în Belo Horizonte. Între 23 şi 24 ianuarie, capitala statului Minas Gerais a primit 171,8 milimetri de precipitaţii în 24 de ore, stabilind un record absolut în istoria înregistrărilor meteorologice braziliene, care au debutat în această ţară în 1910.

Sursa foto: publika.md

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.