duminică 18 noiembrie 2018 2:33 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Celebru ziar francez: Bolnavul Europei e România; nu Ungaria, nici Polonia
Adpres Market

Celebru ziar francez: Bolnavul Europei e România; nu Ungaria, nici Polonia

AdpresFM - Radio Online Stations  

Nicăieri în Uniunea Europeană, nici în Polonia și nici în Ungaria, atacurile împotriva Justiției nu sunt atât de violente, abuzurile asupra libertăților atât de numeroase și de grave, iar politicienii aflați la putere atât de corupți precum în România, scrie ”Le Figaro”. 


Articolul, cu titlul “Bolnavul Europei este România, nu Polonia sau Ungaria”, este semnat de prof. univ. Alexandru Călinescu. Acesta transmite un semnal de alarmă cititorilor francezi cu privire la situația gravă din țara noastră.

“Ceea ce se întâmplă la București este mai grav decât problemele asupra cărora se focalizează media europene la Varșovia ori Budapesta”, spune el, citat de ziare.com.

“În seara zilei de 10 august 2018, românii au crezut că trăiesc un coșmar. Erau 110.000 de protestatari la București. Ceea ce s-a văzut pe ecranele televizoarelor seamănă cu atrocitățile comise de mineri în urmă cu 28 de ani, în iunie 1990, când ‘gulerele negre’ – instigate de președintele de atunci, Iliescu, și acoliții săi -veniseră la București să brutalizeze și să disperseze manifestanții adunați la Universitate și să distrugă sediile partidelor de Opoziție”, scrie Alexandru Călinescu, menționând că la mitingul Diasporei peste 400 de persoane au avut de suferit din acuza violențelor Jandarmeriei.

“Cum să explicăm decizia autorităților de a ordona in acea zi o represiune cu violente extreme?”, se întreabă acesta, apreciind că PSD a vrut să se răzbune astfel pentru rolul important jucat de Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014.

”Momentele oribile pe care romanii le-au experimentat în acea noapte au fost menite să servească drept exemplu si avertisment”, scrie românul.

Calinescu vorbește și despre eforturile făcute de PSD pentru a modifica legile Justiției cu scopul de a-l salva pe Liviu Dragnea. Odată cu liderul PSD, spune el, “se întoarce fantoma lui Ceaușescu”.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com