Actualitate

Ceremoniile de Ziua Unirii de la Iaşi

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa la manifestările organizate vineri, de Ziua Unirii Principatelor Române, la Iaşi, informează un comunicat al MApN transmis joi AGERPRES.

Evenimentele vor avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 13,00, şi vor cuprinde un ceremonial religios „Te Deum”, alocuţiuni şi depuneri de coroane de flori, iar la final, alături de militarii, pompierii şi jandarmii ieşeni, vor defila militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, ai Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei, cei ai Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău, elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi un detaşament al Asociaţiei Tradiţii Militare.

De la ora 14,30, la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din localitate, va fi oficiată o slujbă de pomenire, urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Secretarul de stat Simona Cojocaru, şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, va participa, la Bucureşti, începând cu ora 9,30, la ceremonia militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei.

La Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, între orele 10,00 şi 14,00, va fi organizată o manifestare istorico-militară având motto-ul: „Fraţi de arme, peste Milcov”.

La Focşani, de la ora 11,00, în Piaţa Unirii, vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă organizată de către Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” şi un moment artistic evocator.

MApN, împreună cu autorităţile locale, vor organiza vineri, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, sesiuni de comunicări ştiinţifice, evocări, gale de film documentar, precum şi expoziţii şi spectacole cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.