Retete Culinare

Chec cu caise uscate — o gustare împărătească. Tăiați, amestecați și coaceți — gata!

Vă propunem să gustați checul cu smântână și caise uscate — o coptură foarte fină. Aveți nevoie de puține lucruri: câteva ingrediente și 40 minute.

INGREDIENTE:

-2 pahare de făină;

-200 g de smântână fermentată;

-3 ouă;

-un pahar de caise uscate;

-2 lingurițe de praf de copt;

-un pahar de zahăr;

-o lingură de unt;

-zahăr pudră — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Acoperiți caisele uscate cu apă clocotită și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 15 minute.

2.Bateți ouăle cu zahărul (fără zel excesiv). Adăugați smântâna fermentată și făina. Amestecați.

3.Când caisele uscate se vor hidrata, scoateți-le din apă și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Tăiați-le în bucățele și încorporați-le în aluatul pregătit.

4.Turnați compoziția obținută într-o formă rotundă pentru checuri, ungându-o în prealabil cu unt.

5.Coaceți checul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Scoateți-l din formă. Presărați-l cu zahăr pudră și serviți-l.

Dacă veți combina acest deliciu cu un ceai natural de fructe, iaurt sau chefir, va fi pur și simplu minunat. Dăruiți-vă o bucățică de vară și răsfățați-vă familia cu deserturi savuroase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Chec cu caise uscate — o gustare împărătească. Tăiați, amestecați și coaceți — gata! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.