duminică 23 septembrie 2018 3:52 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Cîmpeanu: Repatrierea celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la Colectiv se va face în regim de urgență
Adpres Market
sorin-campeanu-1

Cîmpeanu: Repatrierea celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la Colectiv se va face în regim de urgență

AdpresFM - Radio Online Stations  

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, că repatrierea trupului neînsuflețit al celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgență, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

“Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care s-a pierdut ultima victimă, cea de-a 48-a, și repatrierea, așa cum s-a făcut și pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgență, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Cîmpeanu, la finalul unei conferințe despre cutremurul din 1940, organizate la Universitatea Tehnică de Construcții București.â

La observația unui jurnalist că există o alianță a medicilor formată din 21.000 de cadre medicale care susțin că au fost nereguli în spitale în ceea ce privește gestionarea situației victimelor de la Colectiv, premierul interimar a răspuns că va fi timp și pentru “reglarea” acestor lucruri.

“Prioritatea noastră este de a face cât putem mai bine și cât putem mai mult pentru răniți și pentru familiile acestora. După ce vom traversa acest moment și vom face tot ceea ce putem (…) vom avea timp să reglăm și toate aceste lucruri, vă asigur”, a spus Cîmpeanu.

Unul dintre răniții din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marți.

Pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

UPDATE ORA 10.30 Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’: Situația celor cinci pacienți cu arsuri — staționară

Starea în cazul răniților în clubul Colectiv, internați la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”, este staționară, a declarat marți pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unității medicale, Raluca Alexandru.

“Situația celor cinci pacienți cu arsuri este staționară”, a precizat medicul.

La Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” sunt internați cinci răniți în clubul Colectiv.

UPDATE ORA 10.18 Incendiul de la Colectiv: Acțiuni de sprijinire a răniților transferați în Belgia

Reprezentanți ai mai multor asociații românești din Belgia s-au întâlnit luni, la Bruxelles, cu oficiali ai Ambasadei României în această țară, inclusiv cu ambasadorul Ștefan Tinca, pentru a discuta despre acțiunile de sprijinire a persoanelor rănite în incendiul de la clubul Colectiv transferate în Belgia la Spitalul Reine Astrid și a însoțitorilor lor.

La întâlnirea organizată de Ambasada României au participat reprezentanți ai principalelor asociații românești care și-au manifestat dorința de a ajuta și care, la rândul lor, primesc și structurează cele mai multe inițiative de solidaritate și de întrajutorare, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei.

La discuții au participat reprezentanți ai asociațiilor ARTHIS, ROMBEL, Fundația Valențe Umane și un preot de la Parohia Ortodoxă Română Sf. Nicolae din Bruxelles, pentru a discuta despre coordonarea numeroaselor oferte și propuneri de ajutor.

‘Plecând de la dialogul zilnic al Ambasadei cu familiile pacienților din Belgia și cu personalul spitalului în care sunt internați aceștia, precum și cu părintele preot care le este alături, reuniunea a convenit o listă de priorități pe termen foarte scurt care vor fi soluționate în următoarele 24 de ore grație acțiunii prompte a asociațiilor prezente și a membrilor acestora’, a anunțat Ambasada.

Au fost discutate, de asemenea, prioritățile pe termen mediu și lung pentru ajutorarea pacienților din Belgia, dar și a pacienților și a spitalelor în care sunt tratați ceilalți pacienți în România, și au reieșit primele propuneri de acțiune concretă.

Potrivit radioarthis.be, în ultimele zile au apărut numeroase inițiative de ajutor în Belgia. S-au întocmit liste cu cei care au posibilități de cazare, cu cei care doresc să doneze sânge, cu cei care sunt disponibili pentru transportul familiilor răniților și au posibilități de a se ocupa de masa acestora, de a cumpăra medicamente sau de a asigura traducerea.

De asemenea, s-au cumpărat materiale și obiecte de utilitate zilnică, s-au distribuit hărți cu rutele cele mai apropiate de spital, cărți de citit și s-a stabilit un program în care diverși translatori vor putea fi alături de familii, a adăugat sursa citată.

UPDATE ORA 10.04 Spitalul Bagdasar-Arseni: Starea a doi răniți în Colectiv s-a îmbunătățit

Starea a doi răniți în incendiul din clubul Colectiv, aflați la Terapie Intensivă în Spitalul Bagdasar-Arseni, s-a îmbunătățit și au fost duși pe secție, a declarat marți pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino.

Potrivit acestuia, în reanimare mai sunt șase pacienți, dintre care trei — în stare critică.

“Important este că doi bolnavi de la Terapie Intensivă au urcat pe secție și starea lor este mult mai bună”, a afirmat medicul.

UPDATE ORA 9.53 Spitalul de Arși: Patru răniți în Colectiv — la Terapie Intensivă; 11 — în stare gravă, dar stabili

Patru răniți în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalți 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internați pe secții, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arși, Cristian Nițescu.

“Mai avem 15 pacienți în total. Patru sunt la Terapie Intensivă și 11 sunt pe secții — gravi, dar stabili”, a afirmat medicul.

UPDATE ORA 9.16 Unul dintre răniții din club Colectiv, transferat în Marea Britanie, a decedat (surse)

Unul dintre răniții din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marți, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Potrivit surselor citate, pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

Astfel numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 48.

AGERPRES

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com