Actualitate

Cinci procurori de la DNA Oradea, audiați la Secția specială în dosarul presupuselor abuzuri. Inregistrare Audio Eploziva

Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiați miercuri la Secția specială de anchetare a infracțiunilor din justiției, în dosarul în care vineri a început urmărirea penală in rem pentru presupusele abuzuri făcute de aceștia împotriva unor judecători.

O înregistrare făcută pe ascuns în urmă cu un an a fost dată publicității de avocatul unor inculpați, în care se vorbește despre “liniștirea” judecătorilor, însă procurorii susțin că nu au amenințat pe nimeni.
“Nu am analizat autenticitatea înregistrării, nu știu. Era o discuție la o cafea, că nu putem fuma în sediul instituției și atunci… da, era în sediul instituției”, a declarat procurorul Cristian Marius Ardelean, la intrarea la Parchetul General.

Întrebat dacă la DNA Oradea s-au făcut abuzuri pentru a-i “cuminți” pe judecători, procurorul a răspuns: “Nu. Doamne ferește! În nimeni nu am vrut niciodată să introduc frica. Nu pot să-mi explic (cum a apărut această înregistrare – n.r.). Se va stabili în cadrul unei anchete penale”.

El a precizat că nu îşi explică de ce înregistrarea audio a apărut după un an, arătând însă că ancheta va stabili cine a făcut acea înregistrare.

Ardelean nu a fost întrebat dacă a deschis sau nu vreun dosar penal vreunuia dintre judecătorii care au sărit repede să se plângă că au fost amnințați de procurorii de la DNA Oradea.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii înregistrare audio a unei așa-zise şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea.

“Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Participanţi posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian. Cer public DNA Oradea să dezmintă autenticitatea înregistrării.

Dacă e reală, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată. Nume importante ce apar în discuţie: judecătorii Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), judecătoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare). Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea.

Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, se arată în mesajul postat de casa de avocatură.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.