Social Media

Cine va încerca această metodă de cultivare a răsadurilor, niciodată nu va mai folosi alta!

Suntem siguri că veți rămâne încântați de această metodă de cultivare a răsadurilor! Noi am încercat și nu mai dorim să le plantăm altfel.

Tăiați sticlele de plastic de 5l în jumătate. Nu e nevoie să faceți găuri de scurgere – în recipient și așa se vede câtă apă curge. Presărați baza cu un strat de 2 cm de coji mărunțite de ou, apoi adăugați 2 cm de nisip, iar deasupra 10-12 cm de pământ bun. Opăriți solul cu apă clocotită (moderat), îl lăsați să se răcească, apoi repartizați uniform, cu ajutorul unei pense, câte 20 de semințe în fiecare recipient. Dacă capacitatea vasului este mai mare, respectiv și semințe plantați mai multe. După care, presărați cu puțin compost cernut, acoperiți recipientele cu pungă de plastic și le așezați pe dulap, unde e mai cald.

Începeți să semănați semințe de țelină ardei și vinete la mijlocul lunii februarie, iar semințele de roșii – începând cu 20 martie.

Sfat. Acoperirea cu pungi de plastic este obligatorie. Acest lucru creează o microclimă umedă și caldă în care semințele germinează rapid și în egală măsură.

Odată ce semințele germinează, îndepărtați pungile de plastic și transferați vasele pe pervaz. Udați pământul doar la necesitate, acest lucru se vede prin pereții transparenți ai recipientelor. De regulă, o dată la 5 zile, dar se poate și mai des, în dependență cum cresc răsadurile.

O dată în săptămână le stropiți cu stimulator de creștere și întoarceți cât mai des recipientele spre lumină. Nu uitați să mai adăugați pământ pe parcursul creșterii răsadurilor.

Semințele germinează foarte repede, iar răsadurile cresc pe pervaz până vine timpul să le plantați. Pe paturi le transferați în felul următor: presați recipientul atât de tare, încât să răsturnați solul împreună cu răsaduri într-un vas cu apă. Clătiți bine rădăcinile în apă și sădiți planta imediat în pământ.

Avantajele acestei metode:

-răsadurile nu trebuie transplantate;

-păstrați curățenia, deoarece nu e nevoie de suporturi sub recipiente;

-plantele nu se deteriorează și se simt bine;

-crește rezistența;

-transportare comodă, de exemplu din apartament la casa de vacanță;

-răsadurile se prind la 100%.

Spor la grădinărit!

The post Cine va încerca această metodă de cultivare a răsadurilor, niciodată nu va mai folosi alta! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.