Actualitate

Cîţu: Nu sunt adeptul introducerii banului public oriunde doar pentru că i se spune unui domeniu: cercetare.

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este adeptul introducerii banului public în cercetare fără a fi obţinute rezultate, menţionând că acest lucru este valabil şi pentru educaţie şi sănătate.

Trebuie introdus un principiu al competitivităţii pentru resurse în toate sectoarele din economie, inclusiv în cercetare. Cei care doresc să facă cercetare trebuie să fie competiţie între ei pentru resurse, dacă aceste resurse vin de la stat sau din sectorul privat.

Doar cei care dau rezultate vor putea să meargă mai departe. A finanţa doar de dragul finanţării de la buget nu cred că este o soluţie. Trebuie să găsim acele centre unde se poate face dezvoltarea prin cercetare şi în funcţie de rezultate putem să introducem mai multe resurse. Nu sunt adeptul introducerii banului public oriunde doar pentru că i se spune unui domeniu cercetare şi trebuie să investim în cercetare fără să avem rezultate.

Nici în educaţie nu vreau să mai investim fără rezultate, nici în sănătate nu vreau să mai investim fără să avem rezultate. Trebuie să cerem de la guvernanţi ca aceste investiţii din bani publici să se vadă şi în rezultate”, a spus Florin Cîţu, joi, în intervenţia sa la evenimentul „Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, potrivit news.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.