Actualitate

Ciuca noul Premier, sau „Aceeasi Marie dar cu alta palarie”: Iohannis îl desemneaza din nou premier pe Ciuca, punctand astfel bataia de joc la adresa electoratului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că l-a desemnat pe apropiatul său Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcţia de premier. După ce va lua votul Parlamentului, generalul va conduce, în cadrul unui sistem de guvernare rotativă, noul Guvern PNL-PSD-UDMR.


Între timp, PNL-ul fierbe, după ce a fost pur şi simplu zdrobit la negocieri de PSD, rămânând fără mai toate ministerele cu bani. Mai mult, în timp ce Iohannis şi Florin Cîţu şi-au impus apropiaţii în fruntea ministerelor, liderii din teritoriu au rămas cu buza umflată. Nu mai puţin de 17 lideri de filială au boicotat şedinţa de astăzi în care a fost validată lista de miniştri.

S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi, în acest format, am avut o discuţie pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere, a declarat Iohannis.

La rândul său, premierul desemnat Nicoale Ciucă a afirmat că, în ultimele zile, a lucrat împreună cu celelalte partide “să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării.

Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Vă mulţumesc foarte mult şi sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!, a precizat Nicoale Ciucă.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.