Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Vremea

Cod roșu de inundații în județele în care a plouat torențial

Joi dimineața este cod roșu de inundații pe râuri din județele Iași, Vaslui, Suceava, Harghita și Neamț. Avertizarea Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) vine după ce, în aceste județe, a plouat foarte mult în ultimele 24 de ore.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice:

Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca, din județele Suceava și Neamț, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Broșteni – amonte S.H. Frunzeni, din județele: Suceava, Harghita și Neamț.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Cracău (afluent al râului Bistrița), Topolița (afluent al râului Moldova), transmite Mediafax.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

O avertizare similar vizează râurile din bazinele hidrografice: Sacovăț – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibana, din județele Iași și Vaslui. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Călina și Durăceasa.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.