Anchete

Sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune

Poliția Capitalei a anunțat că sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune după ce ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente în Capitală. 

Din grupul statuar „Lupoaica și Împăratul Traian” a fost furată  coada patrupedului legendar, hoții crezând că fură bronz. Așa a fost descopererită înșelătoria care folosește aceeași rețetă și la alte monumente, inclusiv cel din fața Teatrului Național.

Acuzațiile aduse de polițiști se referă la faptul că Bolborea s-a angajat sa realizeze mai multe sculpturi din bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, mult mai ieftine, potrivit comunicatului.

Prejudiciul este de aproape 18 milioane de lei, potrivit polițiștilor. Sculptorul este greu de găsit pentru întrebările presei. O singură dată el a răspuns ironic că a cerut bani ”pentru creație, nu pentru metalele din care e făcută”.

Numai că în contractul semnat chiar de el scrie altceva, iar bronzul lucrărilor din București e doar o pojghiță, ca o vopsea dată cu pensula. Aurelia Apostol, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.