Actualitate

Concurs de soluţii pentru construirea MutipleXity

Primăria Timişoara a lansat oficial concursul de soluţii pentru realizarea Centrului de artă, tehnologie şi experiment MultipleXity, obiectiv asumat în dosarul de candidatură pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021, acesta fiind primul obiectiv cultural care se va construi în municipiu în acest context.

Termenul limită pentru înscrieri este data de 15 aprilie, după care se va putea organiza licitaţia pentru execuţia proiectului, care ar trebui ca la începutul anului viitor să fie funcţional cel puţin parţial, dacă nu în totalitate.

„Am lansat cel mai mare concurs de soluţii organizat de primăria Timişoara, în acord cu Ordinul Arhitecţilor, pentru obiectivul Centrul de artă, tehnologie şi experiment MultipleXity, pe care noi ne-am angajat să-l realizăm prin dosarul de candidatură la titlul de CCE 2021. Sperăm să ni se predea soluţii valoroase pentru realizarea lui. După aceasta, se poate lansa imediat licitaţia pentru execuţie. Dorim ca pe parcursul anului 2021 acest centru să intre cel puţin parţial în exploatare. Noi avem acolo nişte clădiri pe care le reabilităm, dar vor fi şi construcţii noi în proiect, în acelaşi loc. Nu este un termen ferm în acest sens (de execuţie a proiectului – n.r.), dar sunt obiective asumate în dosarul de candidatură”, a declarat primarul Nicolae Robu, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că soluţia care va fi premiată cu punctajul maxim va fi răsplătită cu 2,5 milioane de lei şi că se va face o estimare în aprecierea soluţiei şi din punct de vedere al valorii pe care o va avea obiectivul. În momentul de faţă, valoarea acestuia nu se cunoaşte, aşteptându-se încheierea licitaţiei, spre mijlocul anului.

Edilul şi-a dorit ca acest centru MultipleXity să fie unul complet nou, ridicat în apropierea sălii de concerte „Capitol” a Filarmonicii Banatul, dar costurile se ridicau la circa 12 milioane de euro, sumă de care municipalitatea nu putea dispune. De aceea, s-a renunţat la acea idee, iar în anul 2018 a fost identificat un spaţiu ce aparţine fostului depou de tramvaie, care a fost mutat într-o altă zonă, iar complexul de clădiri dezafectate se va transforma în acest centru cultural. În acelaşi loc se află şi Muzeul Tramvaielor din Timişoara.

MultipleXity va beneficia de o clădire de 6.500 mp şi va conţine spaţii multifuncţionale, spaţii pentru expoziţii, laboratoare interactive pentru copii şi adulţi, dar şi zone de experimentare.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.