Dezvaluiri

Condamnare cu suspendare: Femeia care și-a ajutat fiica să transporte cadavrul iubitului ucis, într-un tomberon, prin Târgu Mureș, a fost condamnata.

Mama femeii din Târgu Mureș, care și-a ucis cu bestialitate concubinul cu mai multe lovituri de topor, a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Kis Maria este judecată pentru profanare de cadavre sau morminte, după ce a ajutat-o pe fiica sa, Bodó Emőke, să transporte cadavrul bărbatului într-un tomberon, până la marginea unei păduri din oraș.

Femeia în vârstă de 65 de ani și-a recunoscut fapta
Instanța reține faptul că inculpata a recunoscut săvârșirea faptei și a avut o atitudine de cooperare cu organele judiciare, regretând comiterea faptei.

Față de împrejurarea că inculpata a manifestat regret pe tot parcursul procesului penal și a demonstrat că a conștientizat gravitatea faptei săvârșite, având în vedere faptul că minora (nepoata femeii – n.r.) în prezent se află în grija bunicii materne și întrucât inculpata Bodó Emőke se află în arest preventiv, instanța consideră că o pedeapsă cu închisoarea suspendată sub supraveghere, este de natură a asigura îndeplinirea scopului deopotrivă sancționator, preventiv și de reeducare pentru care a fost instituită răspunderea penală, se menționează în hotărârea Tribunalului Mureș din 7 octombrie 2021.

Astfel, Kis Maria a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani. Fiica acesteia este judecată, în continuare, pentru omor calificat și profanare de cadavre sau morminte, după ce și-a omorât concubinul cu un topor și a doua zi a transportat cadavrul cu un tomberon, cu intenția de a-l îngropa într-o pădure din apropierea Școlii Gimnaziale ”Serafim Duicu”.

Motivarea hotărârii luate în cazul inculpatei Kis Maria
Astfel, la începutul lunii februarie 2021, pe fondul unei stări conflictuale preexistente între Bodó Emőke și victimă, femeia s-a deplasat la Piața Armatei din oraș, de unde a achiziționat un topor. A cumpărat toporul cu intenția directă de a-l folosi în vederea uciderii concubinului ei. Relația dintre cei doi era una conflictuală, accentuate de faptul că bărbatul consuma des băuturi alcoolice.

Femeia a dus toporul la locuința sa personală unde l-a ascuns într-un dulap cu haine. La data de 17 februarie 2021, în jurul orelor 21:00, în timp ce se afla în locuință, s-a iscat un conflict verbal între ea și concubin. Bodó Emőke a luat toporul din dulapul în care îl ascunsese și, în timp ce victima se afla așezată pe un scaun, i-a aplicat, în mod repetat și cu intensitate, mai lovituri cu un topor, în zona capului, în urma leziunilor suferite rezultând decesul victimei.

După ce l-a ucis, cele două femei au transportat cadavrul în baia locuinței.
În dimineața zilei de 18 februarie 2021, inculpata Bodó Emőke a luat un cuțit de bucătărie, cu care a împuns victima de două ori în zona abdomenului, intenționând astfel să verifice dacă într-adevăr victima murise.

Cu această ocazie, inculpata a constatat că victima nu mai mișca. Apoi, inculpata s-a deplasat până la un magazine de unde a cumpărat mai multe obiecte, respectiv o daltă, un ciocan, un ferăstrău și o lopată. Folosind unele dintre aceste obiecte, a reușit să ridice parțial parchetul, aflat în camera imobilului situat în mun. Tg. Mureș. A făcut acest lucru cu intenția de a săpa o groapă în vederea ascunderii cadavrului victimei în subsolul locuinței.

Având în vedere că sub parchet era beton, inculpata nu a reușit să sape respectiva groapă. În consecință, a luat hotărârea de a scăpa de cadavru în alt mod, respectiv, transportându-l în pădurea situată în apropierea unei școli din apropiere”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Bodó Emőke a procurat un tomberon de culoare neagră, în care, cu ajutorul mamei, a pus cadavrul bărbatului. Ulterior s-au deplasat spre liziera pădurii, fiind văzute de un bărbat care își plimba câinele, care a anunțat poliția. Locul unde a fost găsit tomberonul se afla situat la liziera pădurii, situată deasupra străzii Hunedoara din Mun. Tg Mureș, din cartierul Mureșeni. Bărbatul care le-a văzut pe cele două femei a reușit să o prindă pe Kis Maria și să o țină la fața locului până a sosit Poliția.

”Martorul le cunoștea întrucât acestea locuiesc în același cartier cu el. Cunoștea faptul că erau mamă și fiică, însă nu le cunoștea după nume, știind doar că sunt femei de serviciu și fac curățenie în casele scărilor blocurile din zona străzii Cugir.

Uitându-se către cele două persoane, la un moment dat persoana mai tânără a fugit spunându-i în maghiară celeilalte persoane, respectiv mamei sale, „lasă-l acolo și haide”. Martorul s-a îndreptat către zona în care se afla persoana mai în vârstă și tomberonul, iar când a ajuns lângă acesta, a ridicat capacul și a văzut mai multe pături simțind, totodată, un miros ciudat.

Persoana mai în vârstă a încercat și ea să fugă din acel loc, iar martorul a alergat după aceasta și a prins-o. (…) A insistat să ridice capacul tomberonului, însă aceasta îi spunea în repetate rânduri că în interior este gunoi. Martorul a lovit cu piciorul tomberonul simțind că în acesta se află ceva cu greutate. A continuat să insiste, iar la un moment persoana de sex feminin i-a spus că „a murit”. A întrebat cine a murit, dar aceasta nu a vrut să spună nimic repetând să o las să plece.

Întrucât martorul nu era sigur de ce afla în tomberon, a considerat că nu poate lăsa persoana de sex feminin să plece, motiv pentru care a anunțat organele de poliție cu privire la cele constate, iar până la sosirea acestora a luat măsurile de a împiedica persoana să plece de la fața locului”, se mai precizează în hotărârea Tribunalului Mureș.

La sosirea Poliției s-a descoperit cadavrul, iar ancheta ulterioară a dovedit faptele de care au fost acuzate cele două femei. Bodó Emőke riscă peste 20 de ani de închisoare.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.