Actualitate

Condamnarea lui Dragnea a ajuns în presa internațională

kitunghii.ro
liviu dragnea

Condamnarea la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a atras atenția presei internaționale care a transmis şi comentat informaţia, acordând o atenție specială situației din România.

” Liviu Dragnea, cel mai puternic politician al României, condamnat la închisoare pentru corupție”, titrează Euronews. Bloomberg transite de asemenea știrea, „Cel mai puternic om din România se îndreaptă spre închisoare pentru corupție”, arătând, în plus, că „este a treia lovitură pentru social-democrați în două zile, după o înfrângere neașteptată în alegerile europarlamentare de duminică și după referendumul care va bloca eforturile sale de a ocoli justiția”.

AFP are o abordare neutră menţionând doar sentința judecătorească: „Înalta Curte din România menține decizia judecătorească pentru liderul partidului de guvernământ”.

Le Figaro concluzionează însă că sentinţa în cazul Dragnea „pune capăt carierei acestui demnitar controversat”.

Alte agenții internaționale au preluat și ele știrea, printre care Reuters sau agenția chineză Xinhua, distribuind în lumea întreagă ştirea despre lovitura pe care a primit-o președintele PSD.

Articolul Condamnarea lui Dragnea a ajuns în presa internațională apare prima dată în Cronica Romana.

pni.ro%20

Comment here