Actualitate

Conflict între Franța și Belgia după ce un fermier a mutat granița cu doi metri

piatra hotar

Un conflict teritorial cu iz de comedie a izbucnit pe granița dintre Franța și Belgia, după ce un fermier a îndepărtat o borna de frontieră veche de 200 de ani, care stabilea hotarul dintre cele două țări. Francezii, păgubiți cu doi metri și jumătate din teritoriu, s-au sesizat și au cerut restabilirea frontierei.

Cele două localități sunt practic lipite una de alta, trecerea dintr-o țară în cealaltă nu e marcată în vreun fel aparte, însă la câteva sute de metri de drumul principal se află o bornă de frontieră instalată în urmă cu 200 de ani.

Un fermier deranjat de piatra de pe terenul său a deplasat-o cu doi metri și jumătate mai încolo, ceea ce a stârnit nemulțumirea francezilor.

Jean-Pierre Herbecq, administrator al fondului forestier francez: „Pentru proprietarul de alături care a creat această problemă nu e normal. Nu e logic. Nu te poţi atinge de frontiera statală”.

Belgienii recunosc greșeala și chiar cer pedepsirea fermierului neatent.

„Terenul a fost vândut şi cred că persoana care a cumpărat a schimbat piatra de hotar după bunul plac. Dar aceasta nu este doar o delimitare privată, este graniţa dintre două ţări şi nu o poţi muta după atâta vreme fără să păţeşti nimic”, a spus David Lavaux, primar al localităţii Erquelinnes, Belgia.

De partea franceză a frontierei, părerile sunt împărțite.

„Cred că e poate ajunge la o înţelegere, nu o să facem din asta o problemă de stat”.

„Acum, dacă pământul e al nostru, atunci e al nostru. Nu vom accepta să fim furaţi cu doi metri”.

Până la urmă, pentru a se evita un incident internațional, piatra va fi repusă pe locul pe care a fost instalată în urmă cu 200 de ani.

Sursa – stiri.tvr.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.