Sfaturi Utile

Conservarea foilor de vita-de-vie pentru iarna

O variantă simplă de conservare a foilor de viță-de-vie pentru sarmale

INGREDIENTE:

-foi de viță-de-vie (tinere, subțiri, fără nervuri groase);
-2 litri de apă;
-6 linguri de sare neiodată.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați frunzele de viță-de-vie sub jetul de apă rece.
2.Apoi suprapuneți câte 10 frunze și îndoiți-le în jumătate. Tăiați-le codițele cu ajutorul foarfecelui de bucătărie.

3.Turnați apa într-o cratiță. Adăugați sarea în ea. Aduceți saramura până la punctul de fierbere (sarea trebuie să se dizolve complet).
4.Puneți pe rând frunzele de viță-de-vie în saramura clocotindă și fierbeți-le până își vor schimba culoarea: ele devin gălbui.
5.Lăsați foile de viță-de-vie să se răcească.

6.Apoi rulați-le sub formă de rulouri și puneți-le într-un borcan sterilizat, așezându-le compact, în poziție verticală.

7.La sfârșit turnați saramura caldă peste ele, umplând complet borcanul.
8.Acoperiți borcanul cu un capac sterilizat, închizându-l ermetic.
9.După ce conserva se va răci complet, dați-o la frigider sau duceți-o în pivniță.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.