Actualitate

Constanţa: A fost semnat contractul pentru ranfluarea navei cu oi eşuată în noiembrie în Portul Midia

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a semnat, marţi seară, cu Grup Servicii Petroliere contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind, care, încărcată cu peste 14.000 de oi, a eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midia.

Potrivit conducerii companiei, contractul, în valoare de circa 19 milioane de lei, prevede şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul vaporului.

„Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare. Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operaţiunile nu pot fi realizate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau restricţiilor impuse de Căpitănie sau alte autorităţi relevante”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de CNAPM.

Conform sursei citate, procedura de selecţie a început pe 31 decembrie 2019, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime invitând nouă companii din ţară şi străinătate, trei dintre ele depunând oferte.

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, scoase vii de la bordul vaporului fiind, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

După eşuarea navei, au fost salvate circa 250 de oi, dintre acestea în prezent fiind vii 180, animale care până la sfârşitul săptămânii trecute s-au aflat la o fermă din Nuntaşi, judeţul Constanţa. Ulterior, oile au fost preluate de reprezentanţii asociaţiei de salvare a animalelor Arca şi transportate la o fermă special amenajată, în apropiere de Bucureşti.

Potrivit CNAPM Constanţa, luna trecută au fost finalizate operaţiunile de ecologizare a zonei din dreptul navei Queen Hind, monitorizarea efectuată continuu arătând că nu sunt probleme cu poluarea mediului.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.