Actualitate

Consultanța de mediu și importanța sa pentru companii

Legislația română referitoare la protecția mediului are parte de modificări în mod constant, devenind din ce în ce mai strictă. Astfel, aceasta obligă toate companiile înmatriculate în Romania să adopte o serie de măsuri pentru protecția mediului. Aceste măsuri includ desemnarea unui responsabil de mediu care se va ocupa de protecția mediului și managementul deșeurilor. Lipsa unor astfel măsuri poate atrage pentru companie amenzi contravenționale cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei.

Pentru a scăpa de grijile legislative, dar și pentru a evita acordarea de responsabilități suplimentare propriilor angajați, multe companii aleg să externalizeze aceste servicii și să lucreze cu firme de consultanță de mediu.

Beneficiile unui serviciu de consultanță de mediu externalizat

Deoarece legislația pentru protecția mediului este una complicată, experiența este esențială pentru a asigura o funcționare perfect legală. Acesta ar fi primul beneficiu al externalizării serviciului de consultanță de mediu. În același timp, firmele specializate în acest domeniu își pot ajuta partenerii să definească și să implementeze propriile inițiative de mediu, facilitând consultanța de mediu pentru proiecte mărețe.

Colaborarea dintre firma solicitantă și cea care oferă consultanța de mediu se face printr-un consultant. Acesta preia toate responsabilitățile ce țin de protecția mediului, asigurând îndeplinirea tuturor sarcinilor din acest domeniu.

La început, consultantul va face o evaluare a activităților a căror desfășurare trebuie să fie conformă cu legislația în vigoare, urmată de stabilirea unui plan pentru a atinge și păstra această conformitate. În același timp, consultantul se informează în mod constant despre potențialele schimbări care se fac în legislație, pentru a implementa schimbările necesare în compania care solicită consultanța de mediu.

Pentru clienți, durabilitatea este un aspect esențial care devine ce în ce mai popular. Acest lucru determină companiile să își seteze anumite obiective de mediu care pot fi atinse mult mai eficient cu ajutorul consultanților. Astfel, aceștia vin cu o serie de soluții care presupun utilizarea de energie curată în cantități mari, dar și a materialelor reciclate pentru fabricarea produselor.

Un alt mare beneficiu al externalizării serviciului de consultanță de mediu este prioritizarea sănătății și a siguranței. Acest lucru presupune o gestionare responsabilă, astfel încât să fie minimizate pericolele de mediu. Astfel de pericole includ calitatea aerului respirat sau contactul cu anumite substanțe periculoase (azbest, vaporii de vopsea, fumul de sudură etc.).

Colaborarea cu o firmă specializată în consultanță de mediu

Având parte de controale în mod frecvent, companiile care își desfășoară activitatea în orașele mari sau cele industriale trebuie să asigure un parteneriat solid cu firmele de consultanță de mediu. Drept urmare, există o listă variată de firme care oferă consultanță de mediu în București, concurența fiind una acerbă. Cu toate acestea, alegerea unei astfel de companii trebuie făcută cu atenție pentru a asigura conformitatea cu legislația actuală.

Este recomandat ca, înainte de a alege o firmă de consultanță de mediu în București, persoana care ia decizia finala să se asigure că o astfel de firmă are experiență pe piață și că poate gestiona sarcini multiple precum managementul apelor, managementul deșeurilor, implementare de sisteme de management integrate sau chiar consultanță de specialitate.

În același timp, trebuie asigurată o bună colaborare care să determine un parteneriat solid și avantajos între companiile care solicită și cele care oferă serviciile de consultanță de mediu.

Articolul Consultanța de mediu și importanța sa pentru companii apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.