Sfaturi Utile

Copaci, ce trebuiesc sau nu, plantati pe langa casa.

În popor se spune că copacii sunt un simbol al sănătății, fertilității și prosperității. Se crede că sub coroana fiecărei plante există o proprie aură specială și că soarta stăpânilor depinde de ce copac este sădit în fața casei. Diferiți copaci pot oferi diverse beneficii.

1. Vișin

Un pom fructifer foarte util pentru oameni. Primăvara, înflorește cu flori albe delicate, iar la sfârșitul verii bucură proprietarii cu fructe gustoase. În același timp, vișinul este nepretențios și nu are nevoie de îngrijire specială.

În multe țări, vișinul este considerat copacul norocului. Conform legendei, acesta aduce prosperitate în casă, iar un foc sub vișinul înflorit doar va spori averea, deci este mai bine să-l sădiți lângă zona, unde planificați să pregătiți ceva la foc. Atunci când plantați pomul, nu uitați că el preferă solul umed și fertilizat.

2. Măr

Din cele mai vechi timpuri, lângă ferestrele dormitorului unei fete tinere se planta un măr. Se credea că pomul dă frumusețe, farmec și fericire în viața de familie. Multe legende leagă mărul cu tinerețea eternă și longevitatea.

Mărul nu oferă doar fructe gustoase, dar se împarte cu drag cu energie pozitivă. Se spune că cu cât mai bătrân este copacul, cu atât mai multă putere magică deține.

3. Tei

Este considerată una dintre cele mai rezistente plante la umbră, cu care se poate compara doar molidul, bradul, carpenul și stejarul. Se simte excelent în solurile cu drenaj bun.

Acest copac are o calitate remarcabilă – poate fi modelat, tăiat sau îndoit la orice vârstă, ceea ce vă permite să obțineți cu ușurință nu numai garduri vii, dar și arcade, bile, foișoare verzi, piramide.

Teiul trăiește foarte mult timp: în medie, până la 300-400 de ani. De-a lungul vieții, nu numai că încântă privirea cu frumusețea sa extraordinară, dar servește drept sursă de materie primă, care se folosește de pe vremuri în medicina naturistă.

4. Arțar

Arțarul a fost considerat întotdeauna un copac dificil. Strămoșii noștri erau convinși că, de fapt, acesta este un om transformat în plantă de niște forțe malefice. Iată de ce, lemnul de arțar nu a fost niciodată folosit ca lemn de foc și pentru fabricarea sicrielor, iar în frunze se vedeau palme de om.

Se crede că arțarul elimină energia negativă, iar în consecință, certurile din familie se reduc. Acest copac aduce longevitate, dragoste și prosperitate în casă. Cei, care au un arțar lângă casă, vor fi întotdeauna calmi și încrezători.

5. Castan

Acest copac cucerește cu florile și frunzele sale interesante, iar fructele sale acoperite cu coajă țepoasă pot fi folosite în scopuri medicinale. Castanul este un bio-vampir egoist.

El poate doar consuma energia omului, fără să-i ofere ceva în schimb, deci nu e cazul să-l plantați aproape de casă. Pe de altă parte, comunicarea cu un castan ajută la restabilirea stării de bine, uitând de toate neplăcerile.

Un moment important – nu creșteți un copac din fructul de castan. Strămoșii susțineau că un castan cultivat astfel ar putea aduce diverse boli persoanei care l-a plantat.

Acest lucru se va întâmpla de îndată ce castanul va fi mai mare decât stăpânul. Mai bine nu riscați și creșteți acest copac dintr-o sămânță sau cumpărați un puiet.

6. Salcie

Nu fiecare se poate decide să planteze acest copac, deoarece poate acoperi toată grădina cu umbra sa. Iată de ce, specialiștii recomandă să plantați pe teritoriul vilei o salcie decorativă.

Printre formele decorative de salcie există multe care, prin dimensiunile lor, se încadrează perfect chiar și într-o grădină mică. Precum este salcia pitică, salcia Salix retusa, dar și forme de salcie Salix integra și salcie Salix purpurea.

Din ramuri de salcie pot fi realizate o mulțime de lucruri împletite – mobilier, coșuri, elemente decorative. Prezența unei sălcii în grădină va bucura deținătorii de iepuri și capre. Pentru aceste animale, frunzele de salcie sunt un supliment alimentar excelent pe vreme de iarnă.

Salcia are dezavantajele sale: ea reprezintă un deliciu pentru afide. Din această cauză, pot suferi pomii, care cresc în apropiere. Creșterea rapidă a salciei poate duce la apariția unor desișuri de nepătruns.

Legendele nu recomandă să plantați salcia aproape de casă. Se crede că poate aduce suferință în casă. Nu în zadar se numește plângătoare. Și nu doar din cauza ramurilor triste orientate spre sol, dar și pentru că legenda zice că persoana, care o plantează în grădina sa, va plânge mult.

Încă de pe vremuri, plantarea copacilor se consideră una dintre cele mai importante misiuni ale omului pe pământ. Acum știți care sunt copacii pe care îi puteți planta lângă casă – vă puteți apuca de treabă. Mult spor!

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.