Social Media

Copiii de 5 ani din Japonia călătoresc singuri cu metroul și fac curat în școli. Cum așa?

Japonia este țara care niciodată nu a încetat să uimească. Astfel, în transportul public japonez este normal să vezi un copil de aproximativ 5-6 ani care merge la școală singur.

Există două motive principale pentru care japonezii lasă copiii atât de devreme liberi în “lumea mare”. În primul rând, în Țara Soarelui Răsare, nivelul criminalității este cu mult mai scăzut. Acolo, oamenii nu s-ar gândi niciodată să atace un copil.

În plus, fiecare copil știe că, în caz de necesitate, el poate întotdeauna să se adreseze unui adult și acesta cu siguranță îl va ajuta. În Japonia, este foarte dezvoltat spiritul de ajutor reciproc.

La urma urmei, fiecare copil are un smartphone. Dacă s-a rătăcit, el poate suna părinții sau poate găsi drumul de sinestătător, folosind internetul.

Desigur, părinții japonezi lasă copiii singuri numai în propria lor țară. Undeva în Statele Unite sau Marea Britanie, cu greu și-ar fi lăsat odraselele nesupravegheate.

În al doilea rând, în acest fel copiii învață să fie independenți. Da, vor fi ajutați, dar nimeni nu va face nimic în locul lor. Iată de ce, în școlile japoneze, elevii singuri își pregătesc prânzul și îl servesc. În instituțiile de învățământ nu sunt femei de serviciu. Elevii sunt cei care fac curat în școli.

În Țara Samurailor, pregătirea pentru o viață independentă începe foarte devreme. Există chiar și un program TV “Prima mea misiune”. Acolo, copiii de 2-3 ani primesc mici misiuni, de exemplu, să meargă până la brutărie.

Ei sunt urmăriți de o armată întreagă de jurnaliști, care filmează fiecare pas al micilor eroi. Emisiunea se bucură de popularitate și există deja de 25 de ani. Adică cei care au participat la primele sezoane ale show-ului, își aduc acum copiii.

The post Copiii de 5 ani din Japonia călătoresc singuri cu metroul și fac curat în școli. Cum așa? appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.