Social Media

Coronavirus: Îngrijorare în creştere la nivel mondial în legătură cu epidemia de pneumonie virală

Mongolia şi-a închis punctele rutiere de trecere la frontiera cu China, în timp ce Germania şi-a sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în întreaga Chină: îngrijorarea creşte la nivel global în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus, mai multe ţări pregătind evacuarea cetăţenilor lor, relatează luni AFP.

Numărul victimelor a ajuns la 81 de morţi, dintre care 25 într-un interval de 24 de ore, în timp ce 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în China, inclusiv cel al unui bebeluş de nouă luni, faţă de aproape 2.000 cu o zi înainte.

În oraşul Wuhan, centrul epidemiei, o atmosferă apăsătoare se întindea peste metropola cu 11 milioane de locuitori, rupţi de lume încă de joi. Majoritatea magazinelor sunt închise şi circulaţia interzisă pentru vehiculele neesenţiale, au constatat jurnalişti AFP.

„În fiecare zi sunt tot mai îngrijorat”, a declarat un student vietnamez, Do Quang Duy, în vârstă de 32 de ani.

În timp ce aproximativ zece ţări sunt afectate de coronavirus, mai multe state şi-au sfătuit cetăţenii să nu se deplaseze în provincia Hubei, cu capitala Wuhan, unde accesul a devenit oricum extrem de dificil.

Germania şi-a sfătuit luni cetăţenii să evite călătoriile în China.

„Cetăţenii germani ar trebui să se gândească la amânarea sau anularea călătoriilor care nu sunt absolut necesare în China”, a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas.

Alte ţări, precum Franţa şi Statele Unite, pregătesc acţiuni pentru repatrierea cetăţenilor lor din oraşul Wuhan, centrul Chinei, unde a izbucnit epidemia de coronavirus. Un avion american este programat să plece marţi, potrivit Washingtonului, iar Parisul a anunţat că intenţionează să facă acelaşi lucru „la mijlocul săptămânii”, potrivit ministrului de externe, Jean-Yves Le Drian.

O perioadă de carantină de 14 zile va exista la întoarcerea la Paris, a precizat el.

Mongolia, care…

 

Citeste continuarea AICI

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.