Sanatate

Coronavirusul românesc intră oficial la masa dezbaterilor mondiale. El e mai vechi, dar neraportat

tulpina romineasca covid

Virusul Covid -19 a suferit o mutație şi în ţara noastră, mutație numită N439K, după cum transmite România TV. Tulpina a fost depistată prima dată în România în luna mai 2020, dar autoritățile de la Bucuresti nu au comunicat nimic pe acest subiect.Această mutaţie a fost descoperită la Institutul „Cantacuzino”, dar nici până în prezent nu se ştie dacă ea este mai agresivă. Totuşi, mai mulţi specialişti citaţi de România TV afirmă că ea este rezistentă la medicamentele şi vaccinurile existente în momentul de faţă pe piaţă.

Noua mutaţie este prezentă mai ales în nordul continentului, Danemarca raportând aproximativ 800 de cazuri de infecţie cu tulpina N439K. Totodată, au fost semnalate cazuri în Irlanda, Republica Cehă, Elveţia, Anglia, Australia şi Noua Zeelandă.

Agenția de presă rusă TASS scria în luna decembrie a anului trecut că 10 la sută din populația testată pozitiv în Danemarca era infectată cu o mutație e coronavirus pe nume N439K, care a fost detectată prima dată în România.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.