Dezvaluiri

Coruptie la cel mai inalt nivel european: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, investigată pentru legături cu Pfizer.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen investigata pentru legături cu firma Pfizer și contractul de 1.8 miliarde de doze de vaccin, susține pe Facebook europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes.

Ce susține Cristian Terhes:

Ombudsman-ul european (echivalentul Avocatului Poporului din Romania) a pornit o investigație împotrivă președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru faptul că a refuzat să facă publice discuțiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer și care priveau achiziționarea a 1.8 miliarde de doze de vaccin, arata instituția europeana într-un comunicat remis public.

Cristian Terhes

„Reclamantul, invocând dreptul de acces la informații de interes public, a solicitat Comisiei Europene accesul la mesaje text și alte documente referitoare la discuțiile dintre președinta Comisiei și CEO-ul unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19.

Comisia a declarat că nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu s-a păstrat nici o dovada a unor astfel de mesaje. În opinia reclamantului Comisia are obligația de a înregistră mesaje instantanee legate de politici importante sau aspecte politice, cum ar fi achiziționarea de vaccinuri COVID-19.

Ombudsman-ul a deschis o ancheta și a cerut să se întâlnească cu reprezentanții Comisiei pentru a discuta despre procedurile și practica aplicabila”, arata în comunicat instituția Ombudsman-ului european.

Scandalul a pornit după ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul „How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls” (Cum a finalizat Europa o înțelegere pentru vaccinul Pfizer prin SMS și apeluri telefonice), a publicat un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discuții directe și personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer.

„Și, cum au vorbit, doua lucruri au devenit clare: Pfizer ar putea avea mai multe doze pe care le-ar putea oferi [Uniunii] – mult mai multe. Iar Uniunea Europeana ar fi încântată să le aibă”, se arata în articol.

„Diplomația personala” dintre cei doi a jucat un rol fundamental în finalizarea înțelegerii în urma căreia UE s-a angajat să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, arata același articol din NY Times.

Pe data de 8 mai 2021 Ursula von der Leyen a anunțat public cu mândrie pe Twitter că a încheiat aceasta înțelegere cu Pfizer, în urma căreia angajează UE să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin, în contextul în care populația Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.

Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD, fară a avea știință despre aceste discuții oculte, a arătat pe data de 12 mai 2021 că aceasta înțelegere parafata de Ursula von der Leyen cu Pfizer demonstrează, printre altele, că „actualul vaccin nu produce imunitate, pentru că daca ar produce nu ar mai fi necesara vaccinarea în 2022 și 2023. Prin urmare, afirmația că oamenii se „imunizează” după aceste vaccinuri este falsa.”

„Sunt convinsa că suntem în asta pe termen lung”, a spus Ursula von der Leyen referindu-se la acel contract. Contractul respectiv face din UE cel mai mare client al firmei Pfizer din lume, se mai arata în articolul din NY Times.

Pornind de la acest articol din NY Times o persoana interesata a cerut Comisiei Europene, pe baza legislației europene privind accesul la informații de interes public, să-i puna la dispoziție acele comunicări intre Ursula von der Leyen și CEO-ul Pfizer, cerere la care Comisia a răspuns că nu deține respectivele comunicări deoarece au fost șterse.

Ursula von der Leyen a mai fost protagonista unui scandal similar în Germania, când, ministru al apărării fiind, a șters informațiile de pe un telefon de pe care a negociat contracte.

„Ne găsim în fata unui scandal de proporții astronomice, unde pe viață, sănătatea și banii europenilor președinta Comisiei Europene negociază în privat, pe persoana fizica, cu firme private achiziționarea de produse medicale pe care, apoi, tot Comisia Europeana și statele membre, prin mecanisme de constrângere gen «Certificatul Verde», le impun oamenilor iar cei care refuza să le primească sunt sancționați.

Un asemenea sistem diabolic a deposedat europenii de drepturi și libertăți fundamentale transformandu-i în iobagi, care sunt buni atâta vreme cât muncesc, plătesc taxe și consuma produse medicale de la firme private.

Daca aceste suspiciuni planează la nivel Europen, e temeinic să ne întrebam ce aranjamente și angajamente secrete au făcut guvernanții romani, care au ascuns constant informații despre costurile și motivele deciziilor adoptate, de la izolete cumpărate la preț de mașină, până la achiziția a peste 120 milioane de doze de vaccin, pentru a învinge pandemia.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.