Actualitate

Cotlet de porc cu os la cuptor

dyfashion.ro%20   kitunghii.ro   ideall.ro

Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor

 

  • 1,2 kg cotlet de porc cu os
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50 de grame de slanina
  • 5 catei de usturoi
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de lemongrass
  • o lingurita de rozmarin uscat

Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor

Scoatem carnea din frigider cu cel putin o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
O spalam si o crestam profund cu un cutit. Eu practic aproape ca am taiat-o in patru bucati ca sa imi fie mai usor sa o tai la final in felii dar si ca sa se patrunda mai bine.

Punem vinul si apa in tava care va merge la cuptor, presaram condimentele peste bucata de carne si in taieturile facute introducem cateii de usturoi curatati si taiati bucati si fasiile de slaninuta.

Invelim totul cu folie de aluminiu si dam tava in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ doua ore.
Dupa o ora inlaturam folia de aluminiu si din cand in cand intoarcem bucata de carne pe o parte sau alta, o mai stropin cu sosul din tava si urmarim ca sa nu scada lichidul prea mult. In cazul in care scade prea mult si friptura nu este gata inca mai adaugam putina apa.

Spre finalul celor doua ore incercam friptura cu o furculita si daca este gata o putem scoate din cuptor, portiona si savura cu pofta.

SURSA RETETA: bucatarestecudrag.ro

Comment here