Social Media

Cresc bursele elevilor: Bursele pe care elevii le primesc vor crește din semestrul II și suma va fi una considerabilă.

Elevii trec printr-o perioadă grea din cauza schimbărilor la care au fost supuși în ultimul an. După luni bune de școală în online și tot felul de modificări, elevii primesc și o veste bună: bursele pe care le primesc vor crește din semestrul II și suma va fi una considerabilă.

Cresc bursele elevilor

Elevii primesc vești bune de la autorități. Semestrul acesta, din nefericire, nu se produce nicio schimbare în ceea ce privește bursele, însă pe semestrul II le majorează, dar în mod diferențiat.

Astfel, cea mai mică bursă va fi de 150 de lei, spre deosebire de anii trecuți. Ministrul Educației a anunțat de mai bine de două săptămâni că elevii vor avea parte de surprize, în special cei care au rezultate foarte bune la învățătură. Creșterea vine la pachet cu creşterea pragului minim de obţinere a bursei de merit.

Suma va crește în următoarea perioadă

În momentul de față, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din sistemul preuniveristar de stat este de 100 de lei. Suma va crește în următoarea perioadă, lucru bun pentru elevii care învață bine și au rezultate bune la învățătură.

În semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de:

– 500 ron, pentru bursa de performanță,
– 200 ron, pentru bursa de merit,
– 150 ron, pentru bursa de studiu,
– 200 ron, pentru bursa de ajutor social.

Elevii vor primi burse diferite, în funcție de localitate din care provin. Aceste sume sunt asigurate din bugetul local al unităților administrativ-teritoriale și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație. În funcție de posibilitățile pe care le are localitate de proveniență, meritele elevilor vor fi răsplătite cu sume diverse.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.