Actualitate

Creşte semnificativ numărul cazurilor de gripă în şcolile şi grădiniţele din Timis

Numărul cazurilor de gripă în şcoli, anunţat, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, a crescut semnificativ faţă de ziua precedentă şi este de peste zece ori mai mare decât săptămâna trecută.

Şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat că au fost raportate 11 cazuri de gripă la preşcolari (faţă de niciunul raportat luni), 23 de cazuri în rândul elevilor (faţă de 19 înregistrate luni) şi patru la cadre didactice (faţă de trei, anunţate luni).

De asemenea, au fost anunţate peste 2.000 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 564 la preşcolari (faţă de 276 înregistrate luni), 1.420 în rândul elevilor (faţă de 517 raportate luni) şi 36 la cadre didactice (faţă de trei cazuri anunţate luni).

Pe de altă parte, pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, care nu are curse directe cu China, s-au luat măsuri de protecţie împotriva coronavirusului, a fost amenajat un punct de control medical pentru pasagerii care sosesc din alte oraşe, dar care au conexiuni aeriene directe cu China şi li se împart pliante călătorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, a fost amenajat, lângă secţia de Anestezie Terapie Intensivă, un salon în care pot fi internaţi de urgenţă eventualii pacienţi.

De asemenea, el a confirmat, marţi, că angajatului Filarmonicii Banatul din Timişoara, care a făcut parte din ansamblul care a efectuat un turneu de 40 de zile în China, concertând inclusiv în oraşul Wuhan, şi care s-a prezentat la spital potrivit recomandărilor primite la revenirea în Timişoara, nu i-a fost confirmată prezenţa virusului gripal, dar i s-a recomandat să mai rămână în carantină, la domiciliu.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.