Social Media

Crezi că ești bătrân la 50 de ani? Viața începe cu adevărat de la 50 de ani.

O veste grozavă pentru cei care au 40de ani și mai mult: acum bătrânețea începe la vârsta de 75-80 de ani, deci cu 25 de ani mai târziu decât pentru generația părinților noștri.

Până nu demult, în viața omului existau doar trei perioade principale: tinerețe, maturitate şi bătrânețe. Acum, așa zisa “maturitate” e pe la 50 de ani și marchează un nou început.

Ce știm despre maturitate?

1. Această etapă durează aproape 30 de ani – de la 50 până la aproximativ 75.

2. Spre deosebire de abordările anterioare, capacitățile fizice și intelectuale ale omului în această perioadă nu scad, ba chiar uneori cresc.

3. Aceasta este cea mai calitativă perioadă din viața omului, deoarece combină în sine sănătatea, puterea și experiența de viață. Conform statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vieții este la 65 de ani.

4. Cei care au acum 55 – 65 de ani trăiesc această perioadă pentru prima dată în istoria omenirii. Înainte oamenii îmbătrâneau mult mai devreme.

5. În următoarele decenii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de vârstă de pe planetă.

Programul de viață pe care îl urmăm cu strictețe atunci când călătorim prin viață, este de fapt incorporat în noi de generațiile anterioare. Tot de către ele sunt create acele cărți, filme, sistem educațional care în copilărie și în tinerețe ne formează conștiința.

Generațiile anterioare nu aveau idee despre viața de după 50 de ani, din simplu motiv că după 50 de ani, în principiu, viața nu exista. De aceea, acești ani nu sunt incluși în programul vieții pe care l-am moștenit de la ei.

Conform statisticilor, pentru cei care astăzi au în jur de 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme de 80 de ani. Tocmai ne-au oferit încă 25 de ani de viață activă și ocupată. Problema este că nu am fost învățați cum să folosim acest dar.

După 50 de ani, în viață vine un moment minunat când există timp, sănătate, putere, libertate față de obligațiile sociale, experiență și până la începutul bătrâneții, după standardele moderne, încă un sfert de secol.

Nu pierdeți acest timp în zadar.

Dacă aveți peste 50 de ani, astăzi totul este posibil: hobby-uri noi, bucurii și impresii noi, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi călătorii. Calitatea acestor impresii de viață depășește cu mult tot ceea ce era disponibil în tinerețea lipsită de experiență sau maturitatea împovărată cu obligații.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.