Actualitate

Cristian Terhes, Mesaj de Craciun despre libertate: Un crestin nu poate sta pasiv la confiscarea darului de la Dumnezeu de catre stat. Este diferenta intre Rob si Fiu.

Cristian Terheș, mesaj de Crăciun: Nu putem sta pasivi la confiscarea darului de la Dumnezeu de către stat. Cristos se naste, Domnul coboara…, pentru ca, rob facandu-se asemenea noua, sa ne redea prin infiere/adoptie statutul de fii ai Domnului. Diferenta dintre rob si fiu e ca primul e legat, in timp ce al doilea este liber.

Diferenta dintre robi si fii e ca, daca primii erau legati, cei din urma erau liberi. Acesta este motivul pentru care Pavel ii indeamna pe crestini in scrisorile sale sa traiasca nu ca robi/sclavi ci ca fii, pretuind astfel libertatea pe care au reprimit-o de la Isus.

„Stati deci tari in libertatea cu care Cristos ne-a facut liberi si nu va prindeti iarasi in jugul robiei”, spune Pavel in scrisoarea catre Galateni 5, 1. Pentru acest motiv in credinta crestina libertatea, inainte de a fi un drept, este considerata a fi un dar pe care l-am reprimit gratuit ca urmare a intruparii lui Isus si a jertfei acestuia pe cruce.

In lumea vestica, ulterior, pentru a proteja acest dar de abuzurile din partea conducatorilor sau statului/guvernului, s-a codificat in conventii, tratate, constitutii si legi ca libertatea e un drept fundamental inalienabil care este garantat. Inalienabil fiind inseamna ca un drept nu poate fi instrainat, dat sau luat, iar acest lucru ti-l garanteaza statul. In acelasi timp, insa, persoana poate, de buna voie, sa renunte unilateral la un drept, cum e si libertatea.

Asadar, libertatea nu este un privilegiu sau cadou pe care l-am primit de la guverne sau alesi publici, care ne fac favoarea libertatii, putandu-o lua cand si cat vor ei inapoi, ci libertatea e un dar cu care, vii fiind, ne-am nascut. In momentul in care statul, guvernul sau politicienii vor sa ne ia acest dar inalienabil al libertatii, avem obligatia de a ne apara, pentru ca in functie de cata libertate acceptam pentru noi, atata libertate lasam generatiilor care vin dupa noi.

Cineva care nu are credinta in Isus, dar isi pune increderea oarba in stat, va gasi mereu justificari pentru orice aberatii a statului contra sa, cum vedem ca se intampla si azi. Pentru cineva care e crestin, insa, si stie ca libertatea e un dar castigat cu pret de sange, nu poate sta pasiv la confiscarea darului de la Dumnezeu de catre stat.

In aceste zile cand cinstiti nasterea lui Isus, ganditi-va ca cineva s-a nascut si a murit pentru voi ca sa va ridice de la starea de robi la cea de fii pentru ca sa fiti liberi. Pretuiti acest dar al libertatii, multumiti pentru el si spuneti-le si altora ca pot trai ca fii, si nu ca robi. Nu in ultimul rand, luptati pentru a pastra acest dar al libertatii, ca sa poata fi dat generatiilor care vin dupa noi.”, scrie acesta pe pagina personală de facebook.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.