Retete Culinare

„Cuiburi” din carne tocată cu ciuperci — o alternativă excelentă pentru pârjoale. Cei dragi le vor aprecia!

„Cuiburile” din carne tocată cu ciuperci au un gust și o aromă minunată. Sunt foarte sățioase și delicate. Nimeni nu va fi dezamăgit de ele!

INGREDIENTE:

-700 g de carne tocată;

-un ou;

-o ceapă;

-2 căței de usturoi;

-½ linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-o felie de pâine (+ lapte pentru înmuiat);

-300 g de ciuperci;

-2-3 linguri de ulei;

-verdeață — după gust;

-100 g de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați coaja de pe felia de pâine. Rupeți-i miezul în bucățele și acoperiți-l cu lapte. Lăsați-l să se înmoaie.

2.Puneți ceapa tăiată în bucăți, cățeii de usturoi și pâinea înmuiată (fără lapte) în vasul de la blender. Pasați-le până la omogenizare.

3.Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați ingredientele pasate, sarea, piper negru măcinat după gust și oul. Amestecați foarte bine. Bateți compoziția de pereții bolului de câteva ori.

4.Pregătiți umplutura: tăiați ciupercile în cubulețe. Noi am folosit ciuperci Champignon proaspete (puteți să le înlocuiți cu ciuperci de pădure sau ciuperci marinate).

5.Încingeți uleiul într-o tigaie. Adăugați ciupercile mărunțite și prăjiți-le până se va evapora tot lichidul eliberat de ele. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Dacă doriți, puteți să le prăjiți cu ceapă mărunțită.

6.Mărunțiți verdeața (noi am folosit ceapă verde și pătrunjel).

7.Amestecați ciupercile prăjite cu verdeața mărunțită. Umplutura este gata!

8.Modelați biluțe cu greutatea de 100 g din compoziția de carne. Noi am obținut 8 biluțe. Așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.

9.Realizați câte o adâncitură în mijlocul fiecărei biluțe: cu mâinile sau cu ajutorul unui pahar.

10.Umpleți „cuiburile” cu umplutura de ciuperci.

11.Coaceți-le timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

12.Scoateți-le din cuptor și presărați-le cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare. Apoi coaceți-le pe parcursul a încă 10-15 minute, până când cașcavalul se va rumeni.

13.Transferați-le pe un platou și serviți-le.

„Cuiburile” din carne tocată sunt moi, fine și suculente. Vor fi pe placul tuturor: și al adulților, și al copiilor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post „Cuiburi” din carne tocată cu ciuperci — o alternativă excelentă pentru pârjoale. Cei dragi le vor aprecia! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.