Retete Culinare

Cum puteți să păstrați avocado și câte 6 luni? Cumpărați 10 bucăți la reducere, fără să ezitați!

Se cunoaște faptul că avocadoul copt se păstrează la frigider pentru doar 2 zile, iar dacă este verde, se coace pe parcursul a 5 zile, la temperatura camerei. Avocadoul tăiat este utilizabil în doar primele 15 minute, deoarece după acest interval de timp pulpa lui începe să capete o nuanță maronie. Totuși el poate fi și trebuie păstrat îndelung. De aceea, noi vă vom împărtăși două metode de realizare a acestui lucru.

CUM SE PĂSTREAZĂ AVOCADOUL?

Astfel, ați ales avocadoul visurilor voastre. Probabil știți cum se realizează acest lucru. Totuși vă vom aminti una dintre cele mai importante calități ale fructului copt: el este elastic. Nici moale, nici tare, ci anume elastic. El poate căpăta această textură și în condiții casnice, dacă este ținut într-un loc călduros pe parcursul câtorva zile. De aceea, cum numai veți vedea avocado tari la reducere, cumpărați-le fără să stați mult pe gânduri.

Să trecem la următoarea etapă!

CUM SE CONGELEAZĂ AVOCADOUL?

Nu veți reuși să înghețați fructul întreg: după decongelare el se va transforma într-un „cartof putred”. Mai întâi trebuie să-l tăiați, să-i îndepărtați sâmburele și să-l stropiți cu suc de lămâie sau oțet. Astfel nu veți permite oxidarea pulpei lui. Apoi trebuie să faceți o alegere.

Metoda nr. 1

Cel mai bine ar fi să pasați fructele curățate cu blenderul până la starea de piure și să adăugați o linguriță de suc de lămâie în ele, ca să se păstreze culoarea lor fistichie. Transferați piureul în ambalaje sau pungi ermetice, după care congelați-le. Puteți să folosiți formele pentru gheață, pentru ca ulterior să transferați cuburile îngrijite și confortabil de utilizat într-un singur recipient.

Piureul de avocado se adaugă cu ușurință în smoothie-uri și poate fi utilizat pentru prepararea produselor cosmetice și pregătirea tartinelor delicioase. Un astfel de „unt” are o valoare calorică de câteva ori mai mică, dar nu este mai prejos în ceea ce privește calitățile sale gustative.

Metoda nr. 2

Aici va trebui să vă străduiți puțin. Stropiți jumătățile curățate de avocado cu suc de lămâie sau oțet, după care înfășurați-le ermetic cu folie alimentară (pe fiecare în parte!). Apoi așezați toate jumătățile într-un alt recipient ermetic și păstrați-le la congelator. Ca să le dezghețați, este suficient să le lăsați pentru o oră la temperatura camerei.

Această metodă are neajunsuri. Unii oameni remarcă faptul că avocadoul congelat (anume sub formă de bucăți) își pierde consistența plăcută. În schimb, asemenea preparat este mai potrivit pentru pregătirea ulterioară a guacamole. Din avocado decongelat parțial iese un fel de sorbet.

De asemenea, avocado poate fi copt, adăugat în salate sau mâncat pur și simplu. Dacă doriți, puteți să gătiți ochiurile în jumătățile acestui fruct. Gustul fin de nucă și consistența cremoasă îi cucerește treptat chiar și pe cei care nu au rămas impresionați de acest fruct după prima gustare.

Distribuiți articolul nostru prietenilor voștri, dacă considerați că este interesant!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Cum puteți să păstrați avocado și câte 6 luni? Cumpărați 10 bucăți la reducere, fără să ezitați! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.