Social Media

Cum puteți să schimbați radical aspectul încăperii cu ajutorul ferestrelor false: idei proaspete pentru renovarea casei!

Ferestrele false transformă design-ul oricărei încăperi.

În prezent trucurile deosebite de design capătă o popularitate foarte mare: decorațiile sub formă de construcții false, care permit modificarea spațiului prin crearea unui fel de iluzii. Una dintre aceste tendințe constă în crearea geamurilor false. Acest element de design este incredibil de aspectuos și este capabil să schimbe radical aspectul încăperii, creând un colorit deosebit și individualitate, transformând un spațiu monoton într-un colțișor impresionant.

Puteți să schimbați radical aspectul apartamentului cu ajutorul geamurilor false.

Acest tip de „minciună” este capabil nu numai să mărească volumul încăperii, ci și contribuie la crearea unui stil exclusiv de design. Aranjarea corectă a geamului fals poate masca și chiar modifica planificarea nereușită a camerei, deoarece cu ajutorul lui orice perete ursuz sau colț sumbru se transformă într-un fel de „fereastră spre lume”, oferind un stil nou și confort încăperii. Cel mai important este să folosiți cu îndemânare toate materialele și metodele de instalare a geamurilor false (disponibile în prezent) și să cunoașteți toate tipurile construcțiilor respective, ca să încadrați armonios acest element puternic în design-ul apartamentului dumneavoastră.

1. TIPURILE DE FERESTRE FALSE

GEAMURILE DESENATE

O pictură în ulei poate deveni priveliștea originală dintr-un geam fals.

Geamul pictat reprezintă o imagine plată, care imită priveliștea văzută prin el și este cea mai reușită soluție de amenajare. Puteți să folosiți atât un tablou pictat, cât și un desen obișnuit, printat, ca bază pentru geam.

Tapetul 3D vă poate ajuta să creați o priveliște minunată, „văzută prin geam”.

Fereastra falsă din camera copiilor.

Ca să oferiți întregii încăperi un aspect mai realistic și mai estetic, cel mai bine ar fi să folosiți un fototapet calitativ cu dimensiunile mari ale imaginii sau cu efect tridimensional. Acest tip de imagini sunt percepute de om ca figuri voluminoase și intensifică încă mai mult efectul estetic.

Un desen printat pentru imitarea priveliștii din fereastra falsă.

Puteți să realizați de sine stătător construcția, care vă place, cu acest tip de instalare. Cel mai important este să respectați armonia și să alegeți corect imaginea și materialul, care va imita rama geamului.

FERESTRELE FALSE DIN MATERIALE SEMITRANSPARENTE

Fereastră falsă din fibră de sticlă ondulată cu iluminare.

Fereastră falsă colorată din camera de baie — din plexiglas.

Acest tip de ferestre false se fabrică din panouri groase și late, confecționate din sticlă mată sau un tip deosebit de plastic. Ca regulă, în interiorul acestor construcții se pun diverse elemente artificiale, care seamănă cu florile sau bobocii lor, picăturile de ploaie sau frunzulițele originale, lipite de sticlă.

Geam fals dotat cu iluminare.

Practic întotdeauna asemenea geamuri false sunt dotate cu dispozitive iluminatoare, care le oferă o naturalețe deosebită.

CONSTRUCȚIILE DIN PANOURI VIDEO

Fereastra falsă poate fi amenajată cu ajutorul panourilor LCD sau plasmă.

Metoda modernă de amenajare a ferestrelor false, care presupune utilizarea tehnologiilor înalte, vă va ajuta să creați un element decorativ aspectuos în casa dumneavoastră, de care niciodată nu vă veți plictisi. Acest tip de iluzie este creat cu ajutorul panourilor LCD sau plasmă, conectate la calculator, DVD, Internet sau chiar smartphone. Cu ajutorul acestor dispozitive pe ecranul geamului se translează imagini dinamice, însoțite de sunete corespunzătoare.

Instalarea unei asemenea minuni contemporane este o plăcere foarte scumpă, dar ea este compensată de faptul că „priveliștea de pe geam” poate fi schimbată după preferințele fiecăruia, în orice moment.

2. MASCAREA NEAJUNSURILOR PLANIFICĂRII

Geamul fals pe tot peretele din sufragerie.

Fereastra falsă dintr-un colț ursuz din dormitor.

Geamul fals se descurcă ușor cu înlăturarea unei probleme destul de răspândite: planificarea nereușită. Și astfel de greșeli din geometria încăperilor sau instalarea geamurilor, ușilor sau colțurile sumbre din apartamentele și casele noastre pot fi găsite într-un număr mare. Cel mai important este să reușiți să le manipulați corect, ca să mascați erorile semnificative și să le transformați în avantaje incontestabile.

Puteți să montați un geam-oglindă în locul unui perete despărțitor.

DACĂ FERESTRELE SUNT AMPLASATE PREA APROAPE UNA DE ALTA și peretele dintre ele este absolut nepotrivit și strică tot aspectul încăperii, atunci amenajarea unui geam fals vă va permite să adăugați lumină și spațiu în ea. Fereastra cu iluminare arată foarte original, iar dacă o veți face din oglinzi, veți putea lărgi vizual spațiul disponibil. Cel mai important lucru din această situație este să respectați stilul general al încăperii.

UMPLEREA UNUI PERETE GOL SAU A UNUI COLȚ CIUDAT

Imitația unei ieșiri pe balcon cu un peisaj impresionant.

Orice pereți sau colțuri întunecoase, în care nu ajunge lumina, pot fi ornate cu geamuri false. Iar dacă veți reuși să organizați o fereastră falsă penetrantă în aceste locuri, atunci toată camera se va umple de lumină și va apărea posibilitatea de lărgire vizuală a suprafeței.

Un ornament original în calitate de geam fals în bucătărie.

Folosind geamurile false, puteți să decorați camera de pe colț.

Ce se va afla după sticla transparentă depinde de preferințele și imaginația dumneavoastră, deoarece puteți să montați orice tablou tematic după ea.

Variante de vitralii ale geamurilor false.

De asemenea, puteți să realizați un vitraliu, montând o sticlă originală mată sau cu modele, sub care să instalați niște dispozitive iluminatoare. Această soluție nu numai va adăuga volum și lumină în încăpere, dar va deveni și un element atractiv, care va atrage atenția tuturor.

3. SCHIMBAREA GEOMETRIEI ÎNCĂPERII

Forma inconfortabilă a dormitorului poate fi schimbată cu ajutorul ferestrelor false.

Dacă doriți să modificați percepția vizuală a unei încăperi, atunci puteți să obțineți un efect minunat cu ajutorul geamurilor false. Fără îndoială, acest tip de decor vă va ajuta să corectați forma camerei: bineînțeles, cu condiția să alegeți corect peretele, pe care să instalați construcția.

Fereastra falsă din dormitorul copiilor.

Fereastra falsă va decora spațiul de sub scară.

Geamul fals vă va ajuta foarte mult, dacă veți hotărî să divizați o cameră lungă și îngustă, transformându-o în 2 odăi. În acest caz în camera, care este foarte întunecoasă, se instalează un geam fals cu iluminare sau cu panouri video.

4. MODIFICAREA ÎNĂLȚIMII ȘI VOLUMULUI

Un geam fals confecționat cu ajutorul fototapetului.

RIDICAREA TAVANULUI

Geamul fals printat pe pânza lipită de tavanul suspendat cu iluminare.

Ferestrele false fantastice de pe tavan vă vor ajuta să măriți vizual încăperea și să o decorați într-un mod deosebit. O asemenea amplasare oferă un aspect irepetabil oricărei odăi și devine principala mândrie a proprietarilor.

Geamul fals de pe tavan poate avea forme diferite.

Un decor atât de original poate fi pur și simplu lipit de tavanul neted. El poate fi imprimat pe tavanul suspendat cu iluminare montată sub el. De asemenea, pot fi instalate panouri LCD sau plasmă.

Ultimele două variante vor putea asigura o priveliște realistică pur și simplu fantastică, înfrumusețând toată încăperea.

Dacă doriți să adăugați note proaspete, un colorit deosebit și farmec într-un spațiu obișnuit, fără să apelați la replanificări grandioase, puteți să folosiți ideile de creare a geamurilor false, care vă vor ajuta să vă orientați în alegerea construcțiilor potrivite.

Un geam fals original pe peretele intern.

Montând geamul fals, puteți să confecționați un pervaz complet.

Panorama urbană a servit ca bază pentru crearea ferestrei false.

Geamul fals tip oglindă va mări vizual spațiul dintr-o cameră mică de baie.

Trucurile contemporane de design permit crearea minunilor, îndeosebi în încăperile mici. Datorită sfaturilor lor, puteți să vă amenajați de sine stătător locuințele, astfel încât suprafețele mici să arate ca apartamentele regale.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

The post Cum puteți să schimbați radical aspectul încăperii cu ajutorul ferestrelor false: idei proaspete pentru renovarea casei! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.