Retete Culinare

Cum să faci cea mai bună zacuscă. Ingredientul care face toată diferenta

O reţetă de toamnă, în culori tari, extrem de savuroasă. Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete. Se conservă în borcane închise ermetic, cu o pojghiţă de ulei deasupra.

Cum să faci cea mai bună zacuscă. Ingredientul care face toată diferenta

Ingrediente:

6 kg de vinete
6 kg roşii coapte
6 kg gogoşari
4 kg ceapă
2 ardei iuţi
1 l ulei de floarea-soarelui
o căpăţână de usturoi (opţional)
5-6 linguri sare
piper şi boia dulce, după gust

Mod de preparare:

Vinetele, coapte pe plită sau în cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs două-trei ore, într-o sită.

Gogoşarii şi ardeii iuţi se curăţă de cotor, se spală bine în apă rece şi se taie cuburi măricele. Ceapa se taie solzişori (nu prea mici). Într-o cratiţă adâncă se pune ulei la încins. Se adaugă gogoşarii şi ceapa şi se lasă să se călească.

Între timp, vinetele se toacă folosind o lingură de lemn. Când gogoşarii au început să se înmoaie, se adaugă vinetele.

Roşiile se spală, se înlătură cotorul, se taie cuburi şi se pun peste prăjeală. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se pune sarea, se potriveşte de piper şi boia, usturoi, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Se amestecă des, cu lingura de lemn, având grijă să nu se prindă de cratiţă.

Când zeama a scăzut, se ia de pe foc.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...



Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.