duminică 23 septembrie 2018 11:14 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Cum să scapi de amenda de circulație | Sfaturi de la celebrul polițist cu umor Marian Godină
Adpres Market
godina1

Cum să scapi de amenda de circulație | Sfaturi de la celebrul polițist cu umor Marian Godină

AdpresFM - Radio Online Stations  

godinaPolițistul brașovean Marian Godina, ajuns celebru după ce a povestit plin de umor întâmplări din viața de om al legii, vine acum cu sfaturi pentru cei care vor să scape de amenzile de circulație.

Într-o postare pe contul său de Facebook, poliţistul explică ce trebuie să faci pentru a avea şansa de a scăpa de amendă atunci când eşti prins pe şosea cu mâţa în sac. Primul pas, recunoașterea greșelii. Și chiar zâmbind, dacă se poate, spune Godina.

De obicei, poliția te oprește când ai făcut ceva greșit, dar e legal să te oprească și doar pentru controlul documentelor. Când te oprește pentru vreo abatere, e clar că tu știi ce ai făcut. E dreptul tău ca polițistul să îți spună motivul opririi, dar eu dacă aș fi oprit pentru că vorbeam la telefon, ultimul lucru pe care l-aș face ar fi să întreb “da’ de ce m-ai oprit?”. Nu dă bine să faci pe prostul, iar asta sigur îl va deranja pe polițist. Așadar, o replica mult mai bună ar fi “știu de ce m-ati oprit”. Aceasta merge la fix cu un zâmbet, indiferent de sex și vârstă. Deja porniți cu un avantaj și calea spre un avertisment vă este deschisă, scrie polițistul pe pagina sa de Facebook.

Un alt punct e modul în care vorbiţi cu poliţistul. O atitudine respectuoasă ar putea să vă aducă mai aproape de un avertisment, povesteşte Godina.

Unii polițiști sunt ușor deranjați când li se vorbește per tu, așa că luați în calcul că folosirea pronumelor de politețe e gratuită. Evitați adresarea cu “șefu’”! Mie mi se pare că denotă incultură și e o formă de lingușire care nu își are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să îi placă să i se spună așa, decât șefilor, dar no…ei sunt șefi!

Godina explică şi faptul că poliţiştii sunt deranjaţi de solicitările inutile de a se legitima, atunci când sunt în locuri vizibile şi e clar că sunt în misiune.

Un drept pe care îl aveți este acela de a solicita polițistului să vă prezinte legitimația când acesta nu are insigna în piept. Dacă aș opri o mașină pe un drum părăsit sau într-o zonă izolată, cred că i-aș arăta de bună voie legitimația cuiva, pentru a îi elimina orice dubiu asupra calității mele de polițist, dar când ești oprit de o mașină de poliție în centrul Brașovului și tu ceri legitimația, e clar că sunt două probleme posibile cu tine: ori ești atât de suspicios încât atunci când ajungi acasă, verifici toate dulapurile în căutarea amantei/amantului, ori vrei doar să faci pe deșteptul și să arăți cât de bine cunoști tu legea. Oricare dintre variante ar fi, calea spre amendă ți s-a deschis. Adică tu nu ai încredere în mine că sunt polițist, dar eu să am încredere în tine că pe viitor o să porți centura dacă îți dau doar un avertisment? – arată sfaturile lui Marian.

Polițistul desfiinţează şi mitul potrivit căruia şoferii nu sunt obligaţi să prezinte documentele dacă agentul care l-a oprit nu poartă cascheta. Total fals, spune Godina.

Nu ai cascheta pe cap! Poate că nu o am! Poate că am uitat-o în mașină, poate că am stat atăt de mult într-o intersecție încât un porumbel deranjat la stomac m-a confundat cu o statuie, poate e prea cald sau poate nu vreau să îmi stric freza. Oricare ar fi cauza, risc să fiu sancționat de un superior pentru că nu respect portul uniformei. Citeam un articol în care un expert în legislație spunea că dacă polițistul nu are cascheta pe cap, nu ești obligat să îî prezinți buletinul. Ce m-aș face dacă aș vedea un tâlhar fugind cu o geantă și nu aș avea cascheta? L-aș ruga să mai dea o tură și între timp mi-aș așeza și eu șapca pe cap, ca să îmi pot permite să îl legitimez?, scrie polițistul plin de umor.

Şi nu începeţi să vă bucuraţi că aţi scăpat până când nu sunteţi siguri că l-aţi înduplecat pe poliţist.

Când fapta comisă e una minoră și conducătorul auto a avut o atitudine corectă și civilizată tind să îi aplic un avertisment, dar pentru că știu că un om nu își arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima, după ce completez procesul-verbal, las nebifate căsuțele din dreptul avertismentului și amenzii și mă duc la șofer și îî spun:
– Amenda este atâta, ce obiecțiuni aveți de făcut?
– „Ce obiecțiuni să mai am? Am greșit, asta e!” În momentul ăsta sunt convins că merită avertisment și completez rubrica cu majuscule.
– “În primul rând nu v-ați prezentat, nu aveți caschetă, nu aveți ordin de serviciu“ AMENDĂ!

Desigur, regulile nu sunt universal valabile. Godina crede că e o singură variantă de a scăpa: respectaţi legea!

sursa: reteauadestiri.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com