Retete Culinare

Cum se face faimoasa supa de URZICI cu leurdă, reţeta simplă cu iz de primăvară

„Spală şi stoarce bine o sarsana de urzici şi una de leurdă. Urzicile le clocoteşti separat cinci minute în apă fără nimic altceva şi stoarce-le de zeama pe care te sfătuiesc să o opreşti ca să o bei în loc de apă de-a lungul unei zile întregi, ca să te umpli de vitamină, fier şi alte minerale trebuincioase năpârlirii de primăvară.

Cum se face supa de URZICI

Ori te poţi clăti pe cap cu ea, după ce te-ai spălat, nici un şampon din lume nu e mai bun decât apa de urzici. O să ai plete mătăsoase, revigorate şi strălucitoare. Acum mărunţeşte la cuţit un morcov, un păstârnac, o jumătate de ţelină şi o rădăcină de pătrunjel.

Dar vezi să îţi iasă ca zarurile şi aruncă-le într-o oală cu câteva linguri de ulei ca să se călească. Tot acolo mai pune şi o tulpină de praz ori câteva cepe verzi, la fel mărunţite. Şi dacă s-au călit, adaugă cam trei litri de apă clocotită şi uun litru din zeama în care au fiert urzicile. Şi dacă ai adus fiertura la clocot şi boloboroseală, aruncă în ea după cinci minute leurda şi urzicile fierte o dată.

Zece minute să fiarbă oala şi adaugi pastele făinoase reduci puţin focul şi după cinci minute îl opreşti de tot. Pui capac şi laşi să năduşească fiertura un sfert de ceas ca să se îmbine toate gusturile şi să se umfle pastele. Dacă eşti păgân şi nu ţii la post, poţi să pui în fiertură o dată cu macaroanele rondele de cârnat afumat, ori rondele de jambon, ca să aibe gust parşiv supa ta şi să te îmbie să haleşti trei castroane unul după altul.

Am încercat să dreg supa şi cu câta smântână, dar parcă tot mai bun şi mai neaoş e gustul ei natur, simţi urzicile ţărance, leurda fată mare îmbujorată şi aroma de coconet a pastelor făinoase, la care îţi recomand să nu faci rabat să nu cumperi de cele proaste ci fusilli italieneşti cu ou care au şi ele aroma lor cu rol. Şi iaca Primăvara sărbătorită cum se cuvine. Şi burdihanele noastre aşijderea!”, arată bucătarul.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.