Actualitate

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Băsescu a fost turnător la securitate

Justiţia din România confirmă oficial, ceea ce mulţi români ştiau de ani de zile. Băsescu a fost turnător la securitate. România a avut timp de 10 ani de zile, un Preşedinte turnător la Securitate.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, vineri, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii.

“Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti.

Magistraţii au admis astfel acţiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa lui Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a declarat pentru MEDIAFAX că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit CNSAS, fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel, care a constatat că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta securitate, nu va avea conseinţe juridice, ci doar morale.

Adrian Toni Neacşu, fot membru CSM, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel, care a constatat că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta securitate, nu poate fi motiv de contestare a mandatului de şef al statului şi nici a celui de europarlamentar. În condiţiile în care decizia va rămâne definitivă singura răspundere ar putea fi în privinţa falsului în declaraţii.

The post Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Băsescu a fost turnător la securitate appeared first on exclusivNEWS.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.