Actualitate

Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, urmat de 11 replici de magnitudini uriaşe

Un cutremur cu magnitudine de 6.2 a zguduit Ecuadorul, duminică dimineața! Seismul care s-a resimțit foarte puternic a fost urmat de nu mai puţin de 11 replici cu magnitudini însemnate și ele! Deocamdată, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Cutremurul de 6.2 din Ecuador a fost urmat de 11 replici puternice
Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs, duminică dimineaţă, în apropiere de coastele Ecuadorului, a anunţat agenţia geologică americană (USGS), subliniind că deocamdată nu există pagube şi nici alertă de tsunami, informează AFP. Au uramt 11 replici, cea mai mare cu magnitudine 5.5.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de numai 18,5 km, în oceanul Pacific, la vest de Guayaquil şi la 27 km la nord de Santa Elena. În luna februarie, în Ecuador a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade, dar la o adâncime de 132 kilometri, fără a se înregistra victime.

În 2016, peste 670 de oameni au murit în urma unui cutremur
În aprilie 2016, un seism cu magnitudinea de 7,8 grade s-a soldat însă cu 673 morţi. Acesta s-a produs la o distanță de 27 km de orașele Muisne și Pedernales și la 170 km de capitala Quito, unde a fost resimțit puternic. Președintele Rafael Correa a declarat stare de urgență, iar 13,500 de militari și polițiști au participat la operațiunile de salvare.

Seismul s-a simțit și în Columbia și Peru. O alertă de tsunami a fost emisă atunci pentru zona Pacificului, pe coastele Columbiei, Costa Ricăi, Ecuadorului, Fijiului, Panamaului și Peruului. O mare parte din orașul Pedernales, aflat la 35 km sud-vest de epicentrul cutremurului, a fost pusă la pământ atunci de seismul foarte puternic.

Cel puțin 673 de persoane au fost ucise, iar alte 12,492 au fost rănite în urma cutremurului. Președintele Rafael Correa a declarat că reconstrucția va costa „miliarde de dolari”.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.