vineri 21 septembrie 2018 4:36 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / CUTREMURUL SECOLULUI este pe cale sa se produca! SEMNE care vin din Oceanul Atlantic
Adpres Market

CUTREMURUL SECOLULUI este pe cale sa se produca! SEMNE care vin din Oceanul Atlantic

AdpresFM - Radio Online Stations  

Un cutremur puternic a avut loc în mijlocul Oceanului Atlantic, iar specialiștii se tem că un seism mai puternic ar putea lovi în viitorul apropiat.

Masivul seism a avut 6.7 grade pe scara Richter s-a produs joi, la doar 10 kilometri adâncime, la 1400 de kilometri de Brazilia. Datorită distanței, victimele nu au existat, iar autoritățile nu au emis alertă de tzunami, scrie Express.co.uk.

Conform Institutului de Geologie din SUA, cutremurul s-a simțit în Dorsala Atlantică, este o placă tectonică situată de-a lungul fundului oceanului Atlantic, și formează cel mai lung lanț muntos submarin din lume. Regiunea este una dintre cele mai active din punct de vedere seismic din lume.

Cercetătorii care au studiat de peste 7 grade de la 1900 încoace, spun că ă seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului. Or, asta se va întâmpla exact anul viitor.

Chiar dacă fluctuaţiile de rotaţie sunt mici şi schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantităţi uriaşe de energie subterană.Cercetătorii mai spun că în anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore. În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Cel mai puternic, de 8,2, s-a înregistrat în Mexic, la începutul lunii septembrie.

Sursa:evz.ro

Post-ul CUTREMURUL SECOLULUI este pe cale sa se produca! SEMNE care vin din Oceanul Atlantic apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com