Actualitate

Dacia reia fabricarea maşinilor din 21 aprilie. Vezi detaliile reluării activității

Din 19 martie 2020, producția fabricii Dacia din România a fost oprită. Salariații, trimiși în șomaj parțial, primeau 85% din salariul net. „Producția va reporni treptat, pe bază de voluntariat” începând din 21 aprilie și va crește până pe 4 mai, când totalul celor 15.000 de salariați se va întoarce la muncă, a arătat Dacia într-un comunicat transmis AFP, citat de Journal Auto.

Dacia reia fabricarea maşinilor din  21

Fabrica de la Pitești a asigurat, numai ea, în 2018, 2,7% din PIB-ul României, cu o cifră de afaceri de 5,4 miliarde de euro. În 2018, a produs 335.261 vehicule (Sandero, Logan, Logan MCV și Duster) din care 90% au fost exportate.

Această fabrică alimentează și alte fabrici din lume, deoarece a produs, tot în 2018, 561.192 motoare, 440.339 cutii de viteze, 409.093 punți față și a topit 27.442 tone de aluminiu în turnatoria sa pentru a produce piese.
“Au fost luate toate măsurile sanitare cerute” pentru a permite redeschiderea fabricii fără riscuri, “în acord cu partenerii sociali”, a subliniat grupul.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.