Actualitate

Dan Barna: Propun un nou premier. Un om precum Ilie Bolojan va avea toată susţinerea coalitiei USR PLUS.

Un posibil premier în locul lui Florin Cîțu ar putea fi Ilie Bolojan, susține copreședintele USR-Plus Dan Barna. El a avansat numele liberalului, precizând că acesta va beneficia de susținerea formațiunii sale.

Școala nu e fenomen meteo neașteptat

Florin Cîțu trebuie să plece.

„Vom merge la coaliţie şi vom spune: puneţi pe masă un premier competent care are maturitatea umană să conducă un guvern de coaliţie şi putem să mergem mai departe. Am văzut cum explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL, ne explica că în USR PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei. În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru premier. Un om precum Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, a afirmat Dan Barna, potrivit Știrilor ProTV.

El a precizat că USR PLUS a pregătit o moţiune de cenzură 

„Avem o moţiune de cenzură pregătită de USR PLUS urmare a agresiunii petrecute în ultimele două zile dinspre premierul Florin Cîţu asupra a ceea ce noi credeam că avem o coaliţie funcţională, care a generat propunerea acestei moţiuni de cenzură şi în efortul nostru de a obţine semnăturile necesare ca moţiunea să poată fi depusă. E o manifestare parlamentară firească, nu sunt multe opţiuni prin care o moţiune de cenzură poate să ajungă la vot decât un număr necesar de semnături”, a transmis liderul USR PLUS.

Întrebat dacă va miza pe voturile PSD la moţiunea de cenzură, Dan Barna a răspuns: „PSD va fi în situaţia dacă susţin sau nu cabinetul Florin Cîţu. Dacă îl susţin, înseamnă că prezenţa USR PLUS în această coaliţie nu mai este necesară, guvernarea poate să continue cu susţinerea PSD şi atunci e o consecinţă foarte firească”.

Liderul USR PLUS explicat că, dacă moţiunea nu trece, atunci USR PLUS pleacă din guvern. El a menţionat că miniştrii USR PLUS nu vor demisiona înainte de moţiunea de cenzură şi vor vota împotriva Guvernului din care fac parte.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.