Actualitate

Daniel Ionascu, avocatul lui Matteo Politi sustine ca 3.000 de medici sunt in situatia clientului sau

buburuza.ro   buburuza.ro

Daniel Ionascu, avocatul lui Matteo Politi, a declarat sambata seara, la Antena 3, ca in Romania sunt 3.000 de astfel de medici.

Ministerul Sanatatii , nu detine informatia ca ar exista medici falsi care profeseaza in Romania.

Daca cineva detine informatii ca  astazi sunt medici falsi  care ofera servicii medicale in sistemul public sau privat de sanatate, are obligatia sa anunte organele competente, acest lucru punand in pericol vietile pacientilor”, transmite ministerul.

In urma  cazurilor depistate  in care persoane profesau  meseria de medic  cu parafe acordate  ilegal, Ministerul Sanatatii a demarat un control  la Directia de Sanatate Publica  Bucuresti in cadrul caruia au fost verificate  toate codurile de parafa  eliberate de aceasta institutie  din anul 2018 pana in februarie 2019. De asemenea, astfel de controale au fost derulate in mai multe directii de sanatate publica judetene. De asemenea, pentru  a evita situatiile ca si  alte persoane care nu indeplinesc conditiile necesare sa practice medicina in Romania, Ministerul Sanatatii a elaborat un Ordin de Ministru care se afla in prezent in transparenta decizionala si care reglementeaza conditiile necesare  pentru angajarea medicilor in sistemul de sanatate public si privat.

Amintim ca Matteo Politi, sub numele de Matthew Mode, a pretins ca este medic, facand astfel mai multe operatii in clinici si spitale din Romania. In Italia el a fost condamnat tot pentru ca s-a dat drept medic, desi a absolvit doar 8 clase. A ajuns sa profeseze in tara noastra dupa ce Directia de Sanatate Publica i-a eliberat o parafa medicala, fara ca italianul sa ii prezinte toate avizele necesare.

pni.ro%20

Comment here