vineri 21 septembrie 2018 7:00 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / De ce a apărut steagul Ţinutului Secuiesc, în loc de cel al României, pe un patinoar din Harghita | Adevărul din spatele imaginii VIRALE
Adpres Market
patinoar2

De ce a apărut steagul Ţinutului Secuiesc, în loc de cel al României, pe un patinoar din Harghita | Adevărul din spatele imaginii VIRALE

AdpresFM - Radio Online Stations  

patinoar2

O fotografie de la un meci de hochei din România face înconjurul internetului! Și nu pentru că ar surprinde o fază importantă, ci pentru că arată faptul că în timpul meciului au fost arborate două steaguri: cel al Ungariei și cel al Ținutului Secuiesc.

Imaginea „scandaloasă”, după cum spun și internauții, ar fi fost surprinsă la Patinoarul Cârța din județul Harghita și a fost postată în mediul online duminică seara pe pagina Ultras Steaua Bucuresti 1947. Cel puțin, asta scrie la descrierea fotografiei, relatează Vocea Transilvaniei.

patinoar

La văzul imaginii în care apar cele două steaguri, internauții au reacționat extrem de dur, cu toții fiind uimiți de faptul că într-un patinoar din România a fost arborat steagul Ungariei și nu cel al României, cum ar fi și firesc.

„Wtf ?! Drapelul ungariei intr-un patinoar din Romania ?? (…)”, a comentat unul dintre utilizatori;

„Trebuie organizat un protest ori in Harghita ori in Covasna. Un fel de adunare nationala”, propune alt internaut;

„’Tinutul secuiesc un vis pur unguresc’ să ne pi*am pe ei”, mai subliniază un tânăr;

„Pe net zmei…in realitate mobilizare 0 !”, mai comentează un utilizator.

Reacția autorităților din Harghita

Reporterii Vocea Transilvaniei au încercat să afle „direct de la sursă” care este motivul pentru care la un meci ar fi fost arborate cele două steaguri și de ce lipsește steagul României. Cum la descrierea fotografiei scrie că ar fi vorba despre „Patinoarul Cârța” prima persoană contactată a fost chiar managerul acestui patinoar.

„Să știți că în fotografie nu este patinoarul de la Cârța, este cel de la Gheorgheni. Într-adevăr steagurile respective au fost arborate și la noi anul trecut, dar a fost arborat și un steag al României, toate cu ocazia campionatului maghiar la care avem și noi reprezentanți la două categorii de vârstă. Deci la noi au fost anul trecut arborate toate trei”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei Attila Nagy, managerul Patinoarului Cârța.

Attila Nagy a mai subliniat faptul că Patinoarul Cârța este cel mai longeviv din România, fiind primul inclus în 2009 în “Programul Naţional de construire de patinoare”, lansat şi aprobat de Guvernul României. 

Cât despre Patinoarul Gheorgheni, managerul acestuia, doamna Siklodi Piroska, a fost extrem de directă:

„Noi acum nu avem niciun steag arborat. Nu arborăm steaguri în general la meciuri. Dar, este posibil să fi fost un meci al Ținutului Secuiesc cu Ungaria, din aprilie 2015, la care totuși s-au pus cele două steaguri. S-a organizat un meci demonstrativ, la care au participat selecționata formată din jucători de la SC Miercurea Ciuc și ProGym Gheorgheni și selecționata Ungariei formată tot din jucători de la mai multe cluburi”,  a spus pentru Vocea Transilvaniei , managerul Patinoarului Gheorgheni, Siklodi Piroska.

Mai mult, Siklodi Piroska a subliniat faptul că înțelege reacțiile internauților, dar că acestea nu au cum să fie evitate pentru că, de cele mai multe ori, secuii sunt cei care le provoacă.

„Noi secuii, avem o vorbă: ‘Nu e nevoie să ne facă cineva rău, ne facem singuri’”, a mai spus printre zâmbete Siklodi Piroska.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com