Horoscop

De ce Leul este cel mai loial dintre toate zodiile…

V-ați întrebat vreodată de ce sunt Leii atât de iubiți? Pentru că sunt înzestrați de Dumnezeu cu extrem de multe calități. Iată ce lucruri trebuie să știți despre Lei.

Extrem de generos

Cine se îndrăgostește de un leu, poate fi fericit. Asta pentru că va fi iubit de acest nativ din tot sufletul și ajutat oricând va avea nevoie. Tot Leul este cel care va da totul de la el pentru ca persoana iubită să fie fericită, căreia îi va arăta mereu generozitatea sa. Iar când Leul face un cadou, atunci cu siguranță veți rămâne surprinși…

Atenție, însă! Pe cât de blând este, dacă îl veți răni, Leul are capacitatea de a schimba radical și în momentul acela nu veți mai avea viață bună cu el.

Indiferent cât de multe ar trage în viață, Leul nu va da niciodată înapoi și va merge până la capătul lumii ca să-și atingă scopul. Asta pentru că iubește succesul. Considerat cel mai loial semn din toate zodiile, Leul nu va înșela și va face orice îi stă în putință ca să vă protejeze. Încrezător în sine, Leul vede întotdeauna partea plină a paharului și va rezista oricărei situații, indiferent cât de grea va fi. Independent din fire, nu-i place să fie constrâns, pentru că atunci poate deveni dominant.

Citeste si despre

Neurolog: „Opriți-vă să citiți cărți proaste, să vorbiți cu oamenii inculți și să ascultați muzică rea, aceste lucruri vă surmenează creierul”

Neurologul și psiholingvistul rus, Tatiana Cernigovskaia ține prelegeri interesante și utile despre creier, conștiință și inconștient, psihic și inteligență artificială.

În acest articol, Tatianei Cernigovskaia a explicat conectarea dintre limbajul și creierul nostru, dar a răspuns și la alte întrebări interesante.

Să începem:

De ce creierul are capacitatea să memoreze absolut totul?

Fiecare dintre noi se naște cu propria rețea neuronală, în plus, copiii mici au mai mulți neuroni decât adulții, apoi o parte dintre ei dispar – pentru că sunt inutili. În continuare, pe această rețea neuronală este scris textul vieții noastre.

Când vine timpul ca omul să se întâlnească cu Creatorul, fiecare își va prezenta propriul text: ceea ce a mâncat, a băut, cu cine a vorbit, ce a făcut. Dacă omul nu este bolnav de Alzheimer sau Parkinson, atunci creierul stochează toate informațiile prin care a trecut, mirosurile, gusturile etc. Dacă nu vă amintiți acest lucruri, nu înseamnă că ele nu sunt în creier. Există multe modalități de a dovedi contrariul.

Prin urmare, spun în mod constant: „Opriți-vă să citiți cărți proaste, să vorbiți cu oamenii inculți și să ascultați muzică rea – aceste lucruri vă surmenează creierul”.

De ce este atât de important limbajul pentru om?

În fiecare nanosecundă primim o cantitate enormă de informație cu ajutorul vederii, auzului, gustului, mirosului, pipăitului etc. Limbajul este unul dintre instrumentele care coordonează tot acest haos și stochează informațiile în cutii separate.

El este cel care organizează clase și concepte. Cel mai mare lingvist din lume, Noam Chomsky, este sigur că limbajul a fost creată nu pentru comunicare, ci pentru gândire, iar comunicarea este un produs secundar a informației primite.

Noi ne naștem sau devenim personalități?

Dacă un copil s-a născut sănătos, acest lucru nu îi oferă totul în viață. Pentru a se dezvolta ca personalitate, ar fi bine că acesta să facă parte din viața socială înaintea vârstei de 3 ani, dar nu mai târziu de 6 ani. Există doi factori importanți: genele și experiența care vor da sau nu vor da naștere unor abilități înnăscute. Poți fi născut un Mozart, dar să nu devii niciodată.

Mecanismul genetic este același pentru toți oamenii?

Acum, există aproximativ 6 mii de limbi pe Pământ, ele sunt foarte diferite una de cealaltă, dar sunt unite printr-un mecanism genetic comun, care permit oricărui copil sănătos să învețe limba maternă. Creierul copilului face un efort extraordinar să descifreze cel mai complex cod – cel al limbajului.

Creierul scrie un manual pentru el însuși – psihologii și psihiatrii ar da orice ca să descifreze acest mecanism. Eforturile științelor cognitive în prezent vizează înțelegerea modului în care funcționează mecanismul genetic, deoarece totul depinde de el. Dacă vreodată vom câștiga acest joc cu creierul, vom obține totul imediat – deși nu cred că este posibil.

Există o genă a memoriei?

Omul are un număr mare de gene care lucrează asupra creierului, acesta este rezultatul întregii evoluții. Există numeroase cărți și speculații despre gena memoriei, despre gena care răspunde de gânduri, dar de fapt oricine are cel puțin o educație elementară înțelege că astfel de lucruri complexe nu pot fi asociate cu o singură genă.

Sunt periculoase pentru creier sarcinile complicate?

La un seminar, am urmărit ce se întâmpla în creier în timpul unei sarcini complicate, când ai de îndeplinit ceva în ritm alert. Atunci am descoperit că acesta trece printr-o stare teribilă când e vorba de mult de lucru contracronometru, dar pe de altă parte stresul moderat este util pentru creier.

Celule nervoase se restabilesc?

Unii încă mai repetă că celulele nervoase nu se regenerează, dar acest lucru nu este adevărat. Totul depinde de faptul dacă forțați creierul să lucreze. Acesta ar trebui să fie expus constant la muncă intelectuală. Dacă nu faceți exerciții – mușchii se atrofiază, la fel se întâmplă și cu creierul.

Dacă citiți, studiați, pictați, memorați – veți avea o predispunere minimă la Alzheimer. Oamenii des mă întreabă: „Cafeaua afectează creierul?” – Desigur – cafeaua, ceaiul verde, alcoolul afectează creierul mai mult ca stresul sau emoțiile negative.

Articolul De ce Leul este cel mai loial dintre toate zodiile… apare prima dată în Citeste.info.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.