Social Media

De Înalțare serbăm și Ziua Eroilor. Un milion de români au murit în Războiul Reîntregirii

La 40 de zile de la Înviere, creștinii trăiesc bucuria spirituală a Înălțării la cer a Domnului Iisus Hristos. Tot în această zi, în urma unei înțelegeri internaționale luate după Primul Război Mondial, de Ziua Înălțării Domnului, celebrăm Ziua Eroilor, sărbătoare în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării și reîntregirea neamului.

În războiul de Reîntregire au pierit pe câmpurile de luptă sau luptând în satele lor în jur de un milion de români.

Anii trecuți, în țară aveau loc ceremonii militare și religioase la toate monumentele care au fost ridicate în memoria eroilor. Școlarii mergeau împreună cu dascălii lor la monumente, depuneau flori, recitau versuri patriotice și cântau spre slava celor ce s-au sacrificat pentru țară.

Astăzi, din cauza coronavirusului, acestea nu mai sunt posibile, dar gândul nostru pentru cei ce-au fost răzbate barierele bolii care-a cuprins mapamondul. Hristos s-a Înălțat! Slavă Eroilor Patriei!

Giorgiana Radu, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.