Actualitate

Decizia DNA îl poate trimite în PUȘCĂRIE pe Borcea

Procurorii DNA au cerut în ultimul moment al dezbaterilor din dosarul retrocedării plajelor de la ÎCCJ ca magistrații să pronunțe o pedeapsă pentru Cristian Borcea, acesta fiind achitat, inițial, pe fond. Fostul acționar al Clubului Dinamo s-a declarat nevinovat în ultimul cuvânt.


„Respingeți apelurile ca nefondate. Cu privire la Borcea Cristian, arătăm că abuzul în serviciu se pedepsește de la 3 la 10 ani. Acțiunile inculpatului Borcea au fost mai multe, astfel încât faptele sunt în formă continuată. Efectele deciziei Curții Constituționale sunt doar pentru viitor (n.r. – face referire la declararea ca neconstituțională a articolului de lege care spune că „orice act procesual întrerupe prescripția” – decizia CCR nr. 297/2018). Termenul de prescripție a fost întrerupt în mod constant, astfel încât prescripția nu s-a împlinit”, a declarat în fața instanței procurorul de ședință al DNA.

Solicitarea reprezentantului DNA a venit în replică marți seară, după ce toți avocații din dosarul retrocedării plajelor au solicitat respingerea apelului procurorilor anticorupție și achitarea clienților lor.

În ultimul cuvânt, fostul acționar al clubului Dinamo, Cristian Borcea, și-a susținut nevinovăția: „Domnule președinte, onorată instanță, sunt nevinovat deoarece eu am cumpărat drepturi litigioase. Nu am avut legătură cu comisiile sau cu persoanele de la care a cumpărat Giurgiucanu (n.r. – Georgică). De aceea am și dat procură lui Giurgiucanu”.

Instanța supremă a finalizat, marți seară, dezbaterile în Dosarul retrocedării plajelor, urmând a se pronunța pe data de 29 ianuarie.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.