Actualitate

Depunere de mandat: Nicolae Ciucă nu exclude scenariul foarte posibil prin care isi va depune mandatul dacă nu poate fi învestit un Guvern.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, după întâlnirea cu Dacian Cioloş, că USR nu susţine un guvern minoritar şi cere refacerea coaliţiei. Ciuca a transmis că va căuta orice soluţie posibilă pentru instalarea unui Guvern, adăugând că, în cazul în care va vedea că acest lucru nu este posibil, atunci şi-ar putea depune mandatul.

“Toţi liderii politici trebuie să înţeleagă că este o situaţie de criză şi avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranţe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi căuta să găsesc orice soluţie posibilă să avem Guvern”, a precizat Ciucă, citat de Realitate.net.

Totodată, Nicolae Ciucă a mai transmis, după întâlnirea cu Dacian Cioloş, că USR nu susţine un guvern minoritar şi cere refacerea coaliţiei, adăugând că, în funcţie de ceea ce se decide în PNL, negocierile cu USR vor fi sau nu continuate:

“Un răspuns cât se poate de tranşant. USR nu susţine un Guvern minoritar, există o singură soluţie, refacerea coaliţiei. Neavând un mandat în acest sens, nu am putut da un răspuns. Voi merge la partid şi vom lua decizia. Am terminat acum negocierile cu USR, în funcţie de ce se va decide în partid, vom vedea dacă mai continuăm. Situaţia e foarte dificilă. Discuţiile au plecat de la recunoaşterea situaţiei grave prin care trece ţara. Am solicitat ca fiecare dintre noi să luăm decizia corectă pentru ţară”.

“În acest moment, am încheiat discuţiile cu USR şi în funcţie de deciziile pe care le vom lua, vom încheia procesul de negociere. Nu avem astăzi o întâlnire cu PSD, vom decide. Tocmai de aceea am venit să solicit susţinerea guvernului minoritar pentru că situaţia e foarte dificilă”, a afirmat Ciucă.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat luni, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă, faptul că nu va vota un viitor Guvern minoritar PNL, însă şi-a arătat deschiderea pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

“Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă, pentru că dl premier ştia care e poziţia USR, poziţia noastră e neschimbată şi i-am comunicat şi dumnealui. Din punctul meu, dacă asta ar fi fost soluţia pentru România cu un guvern minoritar de criză, acest lucru putea fi decis acum o săptămână, un guvern minoritar şi un program de criză, şi din ce mi-a zis dl Ciucă nu sunt diferenţe mari între ce am propus noi şi ce propune guvernul dânsului. Deci dacă asta a fost soluţia, se putea decide acum o săptămână.

Noi am crezut când ei nu au votat soluţia noastră că ei au o altă soluţie mai bună, ca să vedem azi de fapt că PNL-ul vine cu aceeaşi propunere pe care a respins-o săptămână trecută, un program de criză. Noi credem că soluţia în această perioadă e un guvern cu majoritate în Parlament şi PNL are posibilitatea să negocieze această majoritate fie cu PSD, pentru că au mai făcut asta, fie cu USR, lucru pe care noi îl tot propunem de câteva săptămâni şi o astfel de majoritate ar putea susţine şi măsuri de criză şi reforme de care România are nevoie, multe dintre ele sunt prevăzute în PNRR”, a declarat Cioloş.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.